Skip to main content

Παρέμβαση του πρωθυπουργού για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 ζητούν οι δήμαρχοι Βόλου

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να τηρηθούν αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα των έργων και να διασφαλιστεί η επιτυχία της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 ζητούν με επ
Την παρέμβαση του πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από την ελληνική κυβέρνηση στην κατεύθυνση της διασφάλισης της επιτυχημένης διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 ζητούν με επιστολή τους οι δήμαρχοι Βόλου και Λάρισας, κ.κ. Αλέκος Βούλγαρης και Κωνσταντίνος Τζανακούλης. Οι ισχυροί άνδρες των δύο πόλεων που έχουν αναλάβει τη διοργάνωση των αγώνων, ζητούν και συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου, ώστε να τον ενημερώσουν διεξοδικά για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη διοργάνωση των Μεσογειακών. 

Στο κείμενο της επιστολής σημειώνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων αποτελεί για την περιοχή μας ένα σημαντικό γεγονός, στο οποίο όλοι μας έχουμε επενδύσει αναπτυξιακά. Μέχρι σήμερα, έχει επισημανθεί σε κυβερνητικό επίπεδο σε όλους τους τόνους, η μεγάλη και σημαντική καθυστέρηση όλων των επιμέρους θεμάτων και τα οποία αφορούν στην έγκαιρη και άρτια διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Η σταθερή θέση και η προσήλωσή μας να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, έτσι ώστε οι Μεσογειακοί Αγώνες να οργανωθούν και να πραγματοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο υπογραμμίστηκε και πριν από λίγες μέρες στο Βόλο, στη διάρκεια κοινής συνάντησης του συνόλου των τοπικών φορέων των δυο πόλεων, Βόλου-Λάρισας.

Από την πλευρά μας ζητούμε οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 να αντιμετωπισθούν από την Κυβέρνηση ως γεγονός διεθνούς εμβέλειας, όπως άλλωστε δηλώσατε και εσείς προεκλογικά και όχι ως γεγονός επαρχιακού χαρακτήρα όπως το αντιμετώπισε η προηγούμενη Κυβέρνηση.  Με ορίζοντα τους Μεσογειακούς Αγώνες, η Θεσσαλία δίνει ώθηση στο αναπτυξιακό της όραμα, για να γίνει ο τρίτος πόλος ανάπτυξης της χώρας μας, διεκδικώντας αναβαθμισμένη θέση στο γεωοικονομικό και γεωκοινωνικό χάρτη της χώρας.

Στην παρούσα φάση με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων Υπουργείων πρέπει να υπάρξουν όλες οι εγγυήσεις και να αναληφθούν κεντρικές πρωτοβουλίες με συγκεκριμένες ενέργειες. Ενέργειες τόσο προς την πλευρά της ΔΕΜΑ και των διεθνών συμβατικών υποχρεώσεων όσο και προς τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να τηρηθούν αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα έργων και δράσεων για τα οποία η Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΟΕΜΑ), που εκπροσωπεί την Κυβέρνηση, έχει δεσμευτεί απέναντι στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα βασικά έργα αθλητικής και τεχνικής υποδομής θα αποτελούν ισχυρή παράμετρο και συνισταμένη για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μια ανάπτυξη που υπηρετεί και στηρίζει το θεσμό της Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ακριβώς τέτοια σημασία έχουν, για παράδειγμα, έργα όπως η ανασύσταση της λίμνης Κάρλας και η ηλεκτροκίνηση – εκσυγχρονισμός της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου-Λάρισας. Είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από την κοινή αυτή προσπάθεια οι Μεσογειακοί αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις πόλεις που τους φιλοξενούν τόσο για την αστική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη τους, όσο και για την ενίσχυση των δεσμών φιλίας, συνεργασίας και πολιτισμού με τους λαούς που συμμετέχουν στη λεκάνη ολόκληρης της Μεσογείου.

 Αυτό ακριβώς σηματοδοτεί και ο σχεδιασμός της Πολιτιστικής Μεσογειάδας, η οποία αποτελεί ένα πολύ καλό σχεδιασμό πολιτιστικής και τουριστικής επικοινωνίας και προβολής ολόκληρης της Θεσσαλίας στις 24 Μεσογειακές χώρες. Επειδή οι Μεσογειακοί Αγώνες τελούν υπό την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου ζητούμε να στηρίξετε με το κύρος σας τις δημοτικές αρχές του Βόλου και της Λάρισας που αποτελούν τη διοργανώτρια και τη συνδιοργανώτρια πόλη αντίστοιχα. Επίσης, παρακαλούμε να μας δεχθείτε, όποτε οι υποχρεώσεις σας το επιτρέπουν, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για όλα τα θέματα που αφορούν στους Αγώνες».