Skip to main content

Παρέμβαση Τσίπρα για τις απεργίες στον ΟΛΘ ζητούν οι φορείς

Κάνουν έκκληση για την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, ώστε να δοθεί «λύση στο φλέγον ζήτημα της λειτουργίας του Λιμένα».

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλαν παραγωγικοί φορείς της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΟΛΘ.

Οι φορείς της πόλης κάνουν έκκληση για την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, ώστε να δοθεί «λύση στο φλέγον ζήτημα της λειτουργίας του Λιμένα» και προειδοποιούν πως, εάν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, οι αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία θα είναι ανυπολόγιστες, επαναφέροντας μνήμες του 2008.

Οι παραγωγικοί φορείς σημειώνουν ότι οι απεργίες στρέφονται «με ευθύ τρόπο κατά όλων των επαγγελματικών τάξεων, που εξαρτώνται άμεσα σε μεγάλο βαθμό από την ομαλή και αδιατάρακτη λειτουργία του Λιμένα».

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Οι κυλιόμενες απεργίες των εργαζομένων στο λιμάνι Θεσσαλονίκης ως αντίδραση στη διαδικασία ιδιωτικοποίησής του, στρέφονται με ευθύ τρόπο κατά όλων των επαγγελματικών τάξεων, που εξαρτώνται άμεσα σε μεγάλο βαθμό από την ομαλή και αδιατάρακτη λειτουργία του Λιμένα.

Επιπλέον δε, συνυπολογιζόμενες με τις απεργίες του Μαρτίου και του Απριλίου, επαναφέρουν στη μνήμη μας τις απεργίες του 2008, όταν ο επιχειρηματικός κόσμος της Βορείου Ελλάδος υπέστη οικονομική καταστροφή, το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης απαξιώθηκε χάνοντας ένα μεγάλο μέρος του transit φορτίου, το οποίο ουδέποτε επέστρεψε κατευθυνόμενο στα λιμάνια του Δυρραχίου, του Μπουργκάς και της Βάρνας. Η διαρκής απαξίωση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης οδηγεί αρκετούς επιχειρηματίες, επίσης, να στραφούν προς το Λιμάνι του Πειραιά, του οποίου οι ρυθμοί είναι αυξητικοί και εις βάρος του Λιμένα της πόλης μας.

Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται, σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία η Χώρα και οι παραγωγικές τάξεις είναι στο χείλος της καταστροφής δίνοντας τη χαριστική βολή σε μια σειρά οικονομικών και παραγωγικών κλάδων της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βορείου Ελλάδος, τη στιγμή που η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο στις μέρες μας. Οποιαδήποτε οπισθοδρόμηση οδηγεί στο να χαθεί και η τελευταία ευκαιρία ανάπτυξης του Λιμένα, με αποτέλεσμα να το καταστήσει ένα αποδυναμωμένο Λιμάνι ήσσονος σημασίας στη Μεσόγειο.

Κύριε Πρωθυπουργέ, όλοι οι φορείς της Θεσσαλονίκης κάνουμε έκκληση για την άμεση παρέμβασή σας, ώστε να δοθεί λύση στο φλέγον ζήτημα της λειτουργίας του Λιμένα καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία θα είναι ανυπολόγιστες.