Skip to main content

Παραίτηση Λεκάκη από Οικονομική Επιτροπή - Aποφασίζει ο Μπουτάρης

Ο Πέτρος Λεκάκης υπέβαλε την παραίτηση του από την προεδρία της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης. Το μπαλάκι στον δήμαρχο.

Την παραίτηση του από τη θέση του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης έθεσε στη διάθεση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη ο αντιδήμαρχος Πέτρος Λεκάκης, στον απόηχο των αντιδράσων που έχουν προκληθεί, εντός και εκτός της διοίκησης του κεντρικού δήμου, για το θέμα των εργολαβιών στον τομέα καθαριότητας.

Το θέμα γνωστοποίησε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, αναγνωρίζοντας λανθασμένους χειρισμούς στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα είχε γίνει μύλος στον δήμο μετά τις δυο αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν σε εταιρείες που συμμετείχαν σε διαγωνισμούς της διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής μπορεί να θέσει την παραίτησή του μόνο στον δήμαρχο, καθώς διορίζεται από αυτόν και αυτός θα αποφασίσει αν θα την κάνει ή όχι δεκτή. Αντίθετα, τα υπόλοιπα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εκλέγονται από το δημοτικό συμβούλιο, οπότε ο δημαρχος δεν μπορεί να ζητήσει τις παραιτήσεις τους.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ανέγνωσε το πρακτικό για την αυτοψία που πραγματοποίησαν επίσημα τα μέλη της επιτροπής.

Απο την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Εντάξει και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Εφραίμ Κυριζιδης τόνισε οτι «είναι ανοησίες τα περί παραίτησης που ζητά ο δημαρχος», ξεκαθαρίζοντας οτι θα υποβάλλει την παραίτηση του μόνο στον επικεφαλής της παράταξης Σταύρο Καλαφατη, όταν πλησιάζει το τελος της θητείας του.