Skip to main content

Παραίτηση του Γιάννη Μπουτάρη ζητά η παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη»

«Όχι» στον διασυρμό του δήμου Θεσσαλονίκης λέει η παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη» ζητώντας την παραίτηση του Γιάννη Μπουτάρη.

Σε παραίτηση καλεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, η δημοτική παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη» κάνοντας λόγο για διασυρμό του δήμου Θεσσαλονίκης.

Με σχετική τους ανακοίνωση, οι «Μένουμε Θεσσαλονίκη» καταδικάζουν τον καταστροφικό, όπως λένε, ρόλο του δημάρχου Θεσσαλονίκης στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ. «Ο καταστροφικός ρόλος που έχει διαδραματίσει ο Δήμαρχος στο ζήτημα με την ΠΓΔΜ, δεν είναι παρά η κορυφή μιας χιονοστιβάδας την οποία έχει δημιουργήσει αποκλειστικά ο ίδιος και η οποία έχει οδηγήσει τον δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο της πόλης σε άτυπη προς το παρόν ακυβερνησία», σημειώνουν.

Μάλιστα, η ανακοίνωση επισημαίνει ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κινείται στη λογική του Ειδικού Διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που, όπως σημειώνει η δημοτική παράταξη, θέλουν να δώσουν το όνομα Μακεδονία χωρίς καν τη σύνθετη ονομασία.

«Πρόκειται για την ίδια γραμμή που ακολουθεί ο υπερατλαντικός και πάλαι «σορόβιος» Νίμιτς, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ (με τον οποίον έχει συμπράξει τους τελευταίους μήνες για να αντιμετωπίσει την δική του πολιτική καθίζηση): Εμφανίζονται ότι εργάζονται τάχα για την προοπτική εύρεσης μιας κοινά αποδεκτής λύσης, υποκριτικά κρυπτόμενοι πίσω από το σύνθημα της «σύνθετης ονομασίας έναντι όλων», ενώ επί της ουσίας ‘τσιμεντώνουν’ μια λύση διπλής ονομασίας, «σύνθετης» για τους Έλληνες, νέτης «Μακεδονίας» για τον υπόλοιπο πλανήτη, με όλο το αλυτρωτικό περιεχόμενο που δίνει σε αυτήν το Σύνταγμα και η εκπαίδευση του γειτονικού κράτους. Προωθείται δηλαδή το μικρόβιο που διέλυσε τα Βαλκάνια, και τους βύθισε σε αλληλοσπαραγμούς ως κίνηση «συνεργασίας» και «ειρήνης» για την περιοχή!», τονίζουν στην ανακοίνωση τους.

Παράλληλα, η δημοτική παράταξη κρίνει ότι η γενικότερη στάση του δημάρχου Θεσσαλονίκης που ζητά μετονομασία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ Μακεδονία αντανακλούν στο εξωτερικό της χώρας. «Γι’ αυτό ο Δήμαρχος ανασκευάζει τόσο εύκολα τις δηλώσεις του, ενώ το κακό ήδη έχει γίνει εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την πόλη, τους κατοίκους της, κι από εκεί και πέρα τους ψηφοφόρους και την παράταξή του», προσθέτουν οι «Μένουμε Θεσσαλονίκη».

Η ανακοίνωση της παράταξης του δήμου Θεσσαλονίκης καταλήγει ζητώντας από τον δήμαρχο να υποβάλει την παραίτησή του: «ια όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν ο Δήμαρχος πρέπει να πιεστεί ώστε να κάνει ένα βήμα πίσω και να παραιτηθεί από την θέση του και τις ευθύνες της, στις οποίες πλέον καταφανώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί –τουλάχιστον όχι με μη καταστροφικό τρόπο για την τοπική αυτοδιοίκηση, την πόλη, εν τέλει για ολόκληρη την χώρα.  Ούτως ή άλλως, ο λαός της πόλης αυτό συζητάει –και ζητάει– από το χτες το πρωί. Ιδού, λοιπόν, η Ρόδος».