Skip to main content

Μπίλλιας στη Voria.gr: Αξίζει να περιμένουμε λίγες μέρες ακόμη

Δήλωση του προέδρου του ΤΕΕ/ΤΚΜ στη Voria.gr, μετά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη. Πού είμαστε σήμερα σε σχέση με τη «γαλάζια» υποψηφιότητα

Το αυτοδιοικητικό σκηνικό στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον χώρο της κεντροδεξιάς πήρε από χτες «φωτιά», καθώς μετά τη συνάντηση του προέδρου του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρη Μπίλλια, με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, γίναμε μεν σοφότεροι ως προς την ημερομηνία επιλογής του «γαλάζιου» εκλεκτού για τον δήμο Θεσσαλονίκης, δεν έχουμε όμως το όνομα...

Το ρεπορτάζ ακόμη τρέχει από χτες το απόγευμα. Και μπορεί οι πληροφορίες να δίνουν ως επικρατέστερα δύο ονόματα υποψηφίων δημάρχων, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την έκπληξη της τελευταίας στιγμής.

Οι επαφές του προέδρου της ΝΔ και των επιτελικών στελεχών που ασχολούνται με τις υποψηφιότητες θα συνεχιστούν το επόμενο δεκαήμερο.

Στην παρούσα φάση όλες οι πηγές συγκλίνουν σε δύο πιθανά ονόματα: τον κ. Μπίλλια και τον πρώην υπουργό, Γιώργο Ορφανό.

Σύμφωνα με ανθρώπους, που έχουν γνώση των συζητήσεων, η ΝΔ έχει στις βασικές προτεραιότητές της τον δήμο Θεσσαλονίκης και θεωρεί ιδιαίτερη κρίσιμη, τόσο ουσιαστικά όσο και σημειολογικά, την αλλαγή σελίδας στον δήμο.

Έχοντας λάβει υπόψη αστοχίες και λάθη που έγιναν στις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις, δείχνει τώρα -μετά την ολοκλήρωση των διεργασιών για τις Περιφέρειες- ότι στρέφεται πολύ προσεκτικά στον δήμο Θεσσαλονίκης (Αθήνα και Πειραιάς έχουν «καθαρίσει») και θα προχωρήσει στην τελική επιλογή αναλύοντας όλες τις παραμέτρους ώστε αυτή να είναι επιλογή νίκης. Έτσι τουλάχιστον τη χαρακτήριζαν συμμετέχοντες στις ζυμώσεις και τις συζητήσεις.

Μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, ερωτηθείς από τη Voria.gr, σχετικά με το πότε θα υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις, απάντησε: «Αξίζει τον κόπο να δείξουμε λίγη υπομονή όλοι μας. Βασική προτεραιότητά μας είναι η αλλαγή σελίδας στη Θεσσαλονίκη. Δουλεύουμε συλλογικά, στοχευμένα και συστηματικά για τη δημιουργική ανατροπή. Μας ενώνει η δέσμευσή μας απέναντι σε κάθε έναν συμπολίτη μας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος άλλωστε θα κάνει και την τελική επιλογή».