Skip to main content

Παρίσι: 40.000 οι συμμετέχοντες στο «πάρτι για τον Μακρόν»

Τη διαδήλωση που έφερε την ονομασία «Πάρτυ για τον Μακρόν» εμπνεύστηκε και οργάνωσε ο Φρανσουά Ραφίν, βουλευτής του «Η Ανυπότακτη Γαλλία».

Δεκάδες χιλίαδες Γάλλοι συμμετείχαν στη διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά των μεταρρυθμίσεων του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, που οργανώθηκε στο Παρίσι σήμερα, ενόψει της επετείου ενός έτους από την εκλογή του.

Τη διαδήλωση που έφερε την ονομασία «Πάρτυ για τον Μακρόν» εμπνεύστηκε και οργάνωσε ο Φρανσουά Ραφίν, βουλευτής του αριστερού κόμματος «Η Ανυπότακτη Γαλλία» του Ζαν-Λικ Μελανσόν. Το κόμμα έκανε λόγο για 160.000 διαδηλωτές, ωστόσο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της γαλλικής αστυνομίας κατέβηκαν στους δρόμους περίπου 40.000.

Η πορεία ξεκίνησε από την Place de l'Opera σε εορταστική ατμόσφαιρα, με τους διαδηλωτές να κρατούν πανό με συνθήματα, όπως «Σταματήστε τον Μακρόν», «Μακρόν, βγες από το τοπίο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Εμανουέλ Μακρόν εξελέγη πρόεδρος στις 7 Μαϊου 2017, επικρατώντας στο δεύτερο γύρο έναντι της υποψήφιας του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, με ποσοστό 66,1%. Από την πρώτη στιγμή προώθησε μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, οι οποίες και έχουν πυροδοτήσει την έντονη αντίδραση των συνδικάτων.