Skip to main content

Παρουσία του Μανώλη Γλέζου η κοπή πίτας στη ΛΑΕ Θεσσαλονίκης (video)

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση, ενώ μίλησε και για όσα τον συνδέουν με την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Παρουσία του Μανώλη Γλέζου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης.
 
Η Χριστίνα Σουλτανίδου, επικεφαλής της νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης έκοψε την πίτα ευχόμενη τη νέα χρονιά να επιτευχθούν οι στόχοι του κόμματος. Το φλουρί κέρδισε ο Κώστας Τσιτουρίδης από το Σωματείο Συνταξιούχων «Η Συσπείρωση».
 
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και η πρώην βουλευτής, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία δήλωσε: «Σήμερα κάνουμε μία ανάπαυλα από τις κινητοποιήσεις, είμαστε εδώ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Μας τιμά με την παρουσία του ο Μανώλης Γλέζος, το σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης, αυτός ο μεγάλος Έλληνας».
 
Ο Μανώλης Γλέζος, μιλώντας στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στα πράγματα που ενώνουν τον ίδιο και τη ΛΑΕ, αλλά και σε αυτά από τα οποία ο ίδιος αποστασιοποιείται. Επίσης μίλησε και για όσα τον συνδέουν με την πόλη της Θεσσαλονίκης.
 
Παράλληλα, έκανε λόγο και για την κοινή εμπειρία που τον συνδέει με τον επικεφαλής του κόμματος, Παναγιώτη Λαφαζάνη, η οποία ήταν μία επίθεση με χημικά που δέχθηκαν στη Ραμάλα.
 
Πολλοί ήταν οι παρευρισκόμενοι που έσπευσαν να φωτογραφηθούν και να συνομιλήσουν με τον Μανώλη Γλέζο. Μάλιστα, ζήτησε από όσους φωτογραφήθηκαν μαζί του να δώσουν ένα ευρώ, για την ανέγερση βιβλιοθήκης στο όνομα του αδερφού, Νίκου Γλέζου, ο οποίος το 1944, σε ηλικία 19 ετών, εκτελέστηκε από τους Γερμανούς για την αντιστασιακή του δράση.
 
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ζωντανή λαϊκή μουσική, τραγούδια και χορούς, υπό τους ήχους του μπουζουκιού ενός μέλους.