Skip to main content

Παρουσίασε το συνδυασμό του ο Καμίνης

Μιλώντας στους υποψήφιους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους του συνδυασμού του, ο Γ. Καμίνης σκιαγράφησε την εικόνα της πόλης, που οραματίζεται, και ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή
 Την επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού του, «Δικαίωμα στην Πόλη», έκανε το μεσημέρι στο πάρκο Ελευθερίας, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Γιώργος Καμίνης.

Μιλώντας στους υποψήφιους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους του συνδυασμού του, ο κ. Καμίνης σκιαγράφησε την εικόνα της πόλης, που οραματίζεται, και ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία, υποψήφιους που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Αριστερά, τους Οικολόγους Πράσινους, τη Δράση, καθώς και εθελοντές.

Η συσπείρωση του ανθρώπινου δυναμικού, που επιχειρείται, για πρώτη φορά -όπως είπε ο κ. Καμίνης- είναι «ένδειξη της κρίσης, που περνάει η πόλη, αλλά και απόδειξη της αποφασιστικότητας των ανθρώπων της να τελειώνουν πια με το παρελθόν. Να κλείσουν οριστικά το κεφάλαιο της αδιαφορίας, της απραξίας και της κακοδιαχείρισης της απερχόμενης δημοτικής αρχής».

Αφού ευχαρίστησε όλους τους υποψήφιους έκανε μόνο μια προσωπική αναφορά στην υποψηφιότητα, που είχε ανακοινωθεί μόλις πριν από μια ημέρα, εκείνης του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη, ανθρώπου που «έχει εμπλουτίσει με μία σημαντική παρακαταθήκη ιδεών την αντίληψή μας για την πόλη και για τη σχέση της με το περιβάλλον και ο οποίος δέχθηκε να διαθέσει τη γνώση, την εμπειρία και το κύρος του στην κοινή μας προσπάθεια».

Ο υποψήφιος δήμαρχος, μιλώντας για θέματα Πολιτισμού, επισήμανε: «Θέλουμε και διεκδικούμε μια πόλη πολιτισμένη, ανοικτή στους πολίτες της και ανοικτή στον κόσμο. Θέλουμε και διεκδικούμε την Αθήνα της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα. Αυτό που μας προσφέρουν σήμερα είναι ένας αναχρονισμός: άγνοια, κακομοιριά, παλαιοκομματική φαυλότητα, μούχλα μιας μικρής επαρχιακής πόλης του ’60.

Μας προσφέρουν μια πόλη του Γκόρτζου και του Μαυρογιαλούρου. Και το μόνο που έχουν να μας υποσχεθούν για το μέλλον, είναι μια πόλη σε reality show. Η σημερινή δημοτική αρχή είναι μια παρακμιακή δημοτική αρχή σε μια πόλη που παρακμάζει. Ας αλλάξουμε λοιπόν τη δημοτική αρχή, για να αλλάξουμε την πόλη. Αυτό είναι το νόημα του εγχειρήματος που αναλάβαμε. Αυτό είναι το νόημα της κοινής μας προσπάθειας. Και μπορούμε να το πετύχουμε».

Πριν την ομιλία του κ. Καμίνη, το λόγο έλαβαν δύο κυρίες της Αθήνας, η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου και η δημοσιογράφος -συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου.

Η πρώτη αναφέρθηκε σε μια πόλη που διώχνει τους κατοίκους της, στην εγκληματικότητα, σε έναν δήμαρχο που «ασχολείται μόνο με τη διακόσμηση κι ενώ δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, τοποθετεί κιγκλιδώματα για να φαίνονται πιο ωραία, τα αδέσποτα έχουν αφεθεί στη μοίρα τους, αλλά τους έχει φορέσει χρωματιστά λουράκια, και αν επανεκλεγεί, θα φορέσει και λουράκια στους μετανάστες».

Η δεύτερη είπε πως αυτό που χρειάζεται η Αθήνα είναι δρόμοι με εκσυγχρονισμένο οδόστρωμα, πεζοδρόμια και όχι πεζόδρομους. Χρειάζεται πόρους για κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως για την ανακύκλωση και τη διαχείριση σκουπιδιών. Χρειάζεται επέκταση του μετρό και των δημόσιων συγκοινωνιών. Αντίθετα δεν χρειάζεται οικόπεδα, καγκελάκια και διαγωνισμούς για παγκάκια.