Skip to main content

Παρουσίαση της 79ης ΔΕΘ σε διπλωματικό σώμα

Τον πήχη πάνω από το «φράγμα» των 200.000 επισκεπτών ανεβάζει η ΔΕΘ-Helexpo για την 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 14 Σεπτεμβρίου.

Τον πήχη πάνω από το «φράγμα» των 200.000 επισκεπτών ανεβάζει η ΔΕΘ-Helexpo για την 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 14 Σεπτεμβρίου.

Τις δυναμικές προοπτικές που εμφανίζει ήδη η φετινή ΔΕΘ παρουσίασε η διοίκηση του εθνικού εκθεσιακού φορέα σε εκπροσώπους του διπλωματικού σώματος και των διμερών Επιμελητηρίων σε εκδήλωση στην Αθήνα, ενώπιον και μελών της κυβέρνησης.

Την αισιοδοξία του ότι ο κόσμος της Θεσσαλονίκης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής -και όχι μόνο- θα δώσει και φέτος «ψήφο» εμπιστοσύνης στη ΔΕΘ, μετά και τη δυναμική του επιστροφή στην προηγούμενη διοργάνωση, μετέφερε κατά την παρουσίαση ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας.

Όπως έγινε μάλιστα γνωστό, οι περισσότεροι χώροι στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης έχουν κλείσει για την επικείμενη διοργάνωση, ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται στο μέτωπο των διεθνών συμμετοχών, ενώ το «παρών» θα δώσουν στο σύνολό τους τα Βαλκάνια.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι η 79η ΔΕΘ θα περιλαμβάνει 15 θεματικά αφιερώματα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες εκθετών και επισκεπτών, ενώ στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεών της θα πραγματοποιηθεί φέτος έκθεση του CERN. Πλούσια θα είναι και η ατζέντα σε B2B συναντήσεις μεταξύ ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, ευρεία θα είναι η γκάμα των ψυχαγωγικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών προτάσεων της διοργάνωσης, ενώ θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά το Mad North Stage Festival.

Μεταξύ των εκπλήξεων που έχει σχεδιάσει η ΔΕΘ-Helexpo είναι η εγκατάσταση ενός εργοστασίου σοκολάτας στους χώρους του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου, με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, ένα εγχείρημα που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Όπως σημείωσε κατά την παρουσίαση ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, στην αναμενόμενη επιτυχία της 79ης ΔΕΘ συντελεί τόσο η δυναμικότητα της προηγούμενης Έκθεσης όσο και η ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση που έδειξαν εκθέτες και επισκέπτες στις τελευταίες κλαδικές διοργανώσεις του εθνικού εκθεσιακού φορέα.

Τη στήριξή του ίδιου αλλά και του υπουργείου του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου χτυπά ο παλμός της εγχώριας επιχειρηματικότητας, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωσταντίνος Χατζηδάκης που βρέθηκε στην εκδήλωση, ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, σημείωσε πως με δεδομένη και την πρόσφατη έξοδο της χώρας στις αγορές, η 79η ΔΕΘ θα είναι διοργάνωση-σταθμός, αφού θα αποτυπώνει την αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας.

Με τη σειρά του ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, υπογράμμισε την επιτυχημένη πορεία της ΔΕΘ-Helexpo, μετά και την πρόσφατη ενοποίησή της, αναφέρθηκε στην ανάκαμψη της 78ης ΔΕΘ, αλλά και στις δυναμικές προοπτικές της επικείμενης διοργάνωσης.

Δήλωσε δε τη στήριξη του υπουργείου του στις προσπάθειες του εθνικού εκθεσιακού φορέα και κάλεσε τους εκπροσώπους του διπλωματικού σώματος και των διμερών Επιμελητηρίων να δώσουν το «παρών» στην 79η ΔΕΘ.