Skip to main content

Στο Βελλίδειο παρουσιάζεται ο τόμος «Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός»

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου διοργανώνει στο Βελλίδειο, στις 4/6, την παρουσίαση της έκδοσης «Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός (1.7.1921 – 1.7.2009)»

Με την ευκαιρία της εκδόσεως του τόμου του Αρχιμ. Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου, «Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός (1.7.1921 – 1.7.2009)», η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου διοργανώνει για την παρουσίαση της νέας αυτής εκδόσεως εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στην Θεσσαλονίκη.

Η παρουσίαση του τόμου θα πραγματοποιηθεί από τον π. Χρυσόστομο Παπαδάκη, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου και Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Βεροίας. Ομιλία θα κάνει ο συγγραφέας του τόμου Αρχιμ. Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο διευθυντής σύνταξης της Πεμπτουσίας και αναπληρωτής καθηγητής της ΑΕΑΘ Νίκος Κόιος. Χορός Ψαλτών υπό την διεύθυνση του κ. Ιωάννου Χασανίδη θα ψάλλει ύμνους προς τιμήν του αειμνήστου Γέροντος.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Γέρων Ἰωσὴφ Βατοπαιδινός (1.7.1921 – 1.7.2009)» με θέμα το πρόσωπο, τη ζωή και τη διδασκαλία του Γέροντος ενώ σημειώνεται πως στο φουαγέ του Βελλιδείου θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου από τις εκδόσεις «Εν Πλω».

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ