Skip to main content

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Ο Θεσσαλονικιός ποιητής, Μάρκος Μέσκος στη δωδέκατη τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Τι είπε ο Μπόλαρης για Τσίπρα και Μεϊμαράκη

Τους υποψηφίους του σε Α' και Β' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης παρουσίασε σήμερα ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους. Παρόντες όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος, πλην του Γιάννη Αμανατίδη, της Βούλας Τεκτονίδου και του Νίκου Παρασκευόπουλου, που ήταν δικαιολογημένα απόντες.

Ανακοινώθηκε δε ότι τη δωδέκατη τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος θα λάβει ο Θεσσαλονικιός ποιητής, Μάρκος Μέσκος και την αμέσως προηγούμενη η Λυδία Κονιόρδου.

Στη συνάντηση σε κεντρικό ουζερί της Θεσσαλονίκης έγινε σύντομη παρουσίαση όλων των υποψηφίων (κυρίως όσων είναι νέοι), ενώ τόσο οι υποψήφιοι, όσο και τα κομματικά στελέχη που ήταν παρόντες δήλωσαν την αισιοδοξία τους για το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, διότι περιμένουν να αυξηθεί σημαντικά όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές το ποσοστό συσπείρωσης του κόμματος, όπως άλλωστε και να μετακινηθεί το μεγαλύτερο ποσοστό όσων στις δημοσκοπήσεις δηλώνουν αναποφάσιστοι προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, επισήμαναν ότι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι μεγαλύτερη από αυτή που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Ο στόχος της αυτοδυναμίας μάλιστα είναι για πολλούς εφικτός, κάτι που όπως είπαν θα δώσει τη δυνατότητα λήψης μέτρων ανακούφισης των πιο αδύναμων οικονομικά τμημάτων της κοινωνίας.

Υποψήφιοι και στελέχη του κόμματος παραδέχτηκαν ότι οι δεσμεύσεις της συμφωνίας με τους εταίρους θα τηρηθούν στο ακέραιο, όμως τόνισαν ότι υπάρχουν περιθώρια σημαντικών βελτιώσεων σε πολλούς τομείς, γι' αυτό και έχει σημασία ποιος θα εφαρμόσει τελικά το νέο μνημόνιο.

Οι υποψήφιοι βουλευτές αυτοπαρουσιάστηκαν, ενώ ο Μάρκος Μπόλαρης τόνισε ότι «οι ψηφοφόροι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα νέο και άφθαρτο πολιτικό, τον Αλέξη Τσίπρα, που λέει 'πάμε μπροστά' και σε έναν αναπληρωτή πρόεδρο κόμματος, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που δεν τολμά να πει το πρόγραμμά του, διότι καταψηφίστηκε».

Το καινούργιο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «τελειώνουμε με το παλιό, κερδίζουμε το μέλλον. Η Ελλάδα ανήκει σε μας, το 'όχι' είναι δικό μας, προχωράμε με αισιοδοξία».