Skip to main content

Βιβλιοπαρουσίαση στη Θεσσαλονίκη: Η «Γυναίκα που τόλμησε»

Αύριο αναμένεται να παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη το νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα Μπάμπη Πλαϊτάκη με τίτλο «Η γυναίκα που τόλμησε».

Το νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα και σκηνοθέτη Μπάμπη Πλαϊτάκη με τίτλο «Η γυναίκα που τόλμησε» θα παρουσιαστεί αύριο, Τετάρτη, και ώρα 19:00 στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» (Πλ. Αριστοτέλους, 7).

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο αφηγητής Αλέξης Κωστάλας, η δικηγόρος και πρόεδρος του ΜΑΖΙ Αλεξάνδρα Γωγούση, ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Φωτιάδης και ο συγγραφέας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με φωνή και πιάνο ο Αλέξανδρος Χαχάλης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μέσα από τις σελίδες του μυθιστορήματος ξετυλίγεται το νήμα της ζωής της τελευταίας φιλοσόφου της ύστερης αρχαιότητας και πρώτης γυναίκας που κατείχε έδρα σε Πανεπιστήμιο.

Σε μία εποχή όπου οι γυναίκες έπρεπε να σωπαίνουν, εκείνη έκανε τον λόγο εργαλείο της εργασίας της. Η Υπατία (370-415) είχε μυηθεί στη φιλοσοφία και στην ορθολογική σκέψη από τον πατέρα της Θέωνα, που της είχε ανοίξει από πολύ νωρίς τους δρόμους της έρευνας και της ελευθερίας του πνεύματος. Πέντε αιώνες μετά την εποχή της Κλεοπάτρας, η πόλη που ίδρυσε ο Αλέξανδρος είχε ξαναβρεί τη βασίλισσά της, όχι στις υλικές ηδονές, αλλά στον χώρο των πνευματικών απολαύσεων! Μέσα από τις σελίδες του μυθιστορήματος ξετυλίγεται το νήμα της δραματικής ζωής της τελευταίας φιλοσόφου της ύστερης αρχαιότητας.

«Η γυναίκα που τόλμησε» είναι το τρίτο μυθιστόρημα του Μπάμπη Πλαϊτάκη.

Το πρώτο: Πατέρα Γκρέκο ( Ο Γκρέκο και ο Μέγας Ιεροεξεταστής) κέρδισε το βραβείο ιστορικής βιογραφίας Σικελιανά 2004 και μεταφράστηκε σε πέντε γλώσσες (γαλλικά, ιταλικά, αγγλικά, κινεζικά και ισπανικά).

Το δεύτερο: ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ, η Ελλάδα δεν θα άντεχε... κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις ΗΡΟΔΟΤΟΣ και στη Γαλλία από τις εκδόσεις L'Harmattan.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Μπάμπης Πλαϊτάκης γεννήθηκε στην πόλη του Ηρακλείου. Έζησε την παιδική του ηλικία στην Κρήτη, την εφηβεία του στην Αθήνα και τα φοιτητικά του χρόνια στη Γαλλία. Ασχολείται με τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τη συγγραφή. Έχει σκηνοθετήσει ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και τιμητικές εκδηλώσεις. Έχει δώσει διαλέξεις σε Ελλάδα, Γαλλία και Κίνα.