Skip to main content

Πάρτι τελικού στα Λαδάδικα ετοιμάζει ο σύνδεσμος της Λίβερπουλ (video)

Το «Liverpool Thessaloniki Branch» ετοιμάζεται πυρετωδώς ώστε το Σάββατο να μετατρέψει ξανά την οδό Βεροίας και όχι μόνο σε ένα μικρό κατακκόκινο Kop

Σε ρυθμούς τελικού Champions League έχει αρχίσει να κινείται και Θεσσαλονίκη με τις ετοιμασίες του «Liverpool Thessaloniki Branch» να μπαίνουν στην τελική ευθεία ώστε τα Λαδάδικα να γίνουν και πάλι… κόκκινα για τη μεγάλη βραδιά του Σαββάτου.

Η Voria.gr έκανε ένα πέρασμα από την οδό Βεροίας 4 όπου επισκέφθηκε τον επίσημο Σύνδεσμο Φιλάθλων Λίβερπουλ Θεσσαλονίκης και μίλησε με τον πρόεδρο, Στράτο Σάκκια για το «Branch» και την πορεία του, την υποστήριξη των Ελλήνων προς τους «ρεντς», τη φετινή μαγική σεζόν αλλά και όλα όσα θα συμβούν τόσο στην πόλη όσο και στο Κίεβο ενόψει του μεγάλου τελικού του Σαββάτου εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης.

-Για το «Liverpool Thessaloniki Branch»: To "Βranch" το ξεκίνησε το 1995 ο Μιχάλης Φωτιάδης μαζί με άλλα παιδιά και σε συνεργασία με τα παιδιά της Αθήνας. Αρχικά στεγάζονταν στο Βαρδάρη και το 1998 μετακομίσαμε στη Σταυρούπολη όπου και ο σύνδεσμος –επίσημα αναγνωρισμένος από την ομάδα εδώ και χρόνια- έμεινε για πάρα πολλά χρόνια. Το καλοκαίρι του 2016 πήραμε την απόφαση για να μετακομίσουμε στα Λαδάδικα και τον χώρο αυτόν που θεωρώ πως είναι φανταστικός και πρωτόγνωρος για σύνδεσμο ξένης ομάδας στην Ελλάδα. Αριθμούμε 250 μέλη και κάθε χρόνο γράφονται όλο και περισσότερα άτομα. Πραγματικά απ’ όσα γνωρίζω και μου μεταφέρουν και από το εξωτερικό ο σύνδεσμός μας είναι μέσα στους καλύτερους της Λίβερπουλ σε όλον τον κόσμο (σ.σ Η Λιβερπουλ αριθμεί πάνω από 300 συνδέσμους σε όλον τον κόσμο). Έχουμε στο χώρο δύο λειτουργικούς ορόφους με 4 τηλεοράσεις και από το καλοκαίρι θα φτιαχτεί και το υπόγειο όπου θα μπει και 5η τηλεόραση γιατί στα μεγάλα παιχνίδια μαζεύονται έως και 200 άτομα, κυριολεκτικά δεν μας χωράει!».

-Οι δράσεις και η πορεία του «Branch»: «Αρχικά ξεχωρίζω την προσπάθεια που γίνεται κάθε χρόνο και με περισσότερη διάθεση και μεγαλύτερη εμβέλεια στο φιλανθρωπικό κομμάτι. Υπάρχει μια συνεργασία με την "Αρωγή"όπου κάνουμε κάθε χρόνο ό,τι καλύτερο μπορούμε για να βοηθάμε.

Γενικότερα ξεχωρίζω την έκθεση υλικού που έγινε το 2010 στο Ολυμπιακό Μουσείο όπου φιλοξενήθηκε το τρόπαιο του Champions League για δύο ημέρες (σ.σ το αυθεντικό που κατακτήθηκε το 2005 στην Πόλη) ενώ μας επισκέφθηκε και ο παλαίμαχος της ομάδας, Άλαν Κένεντι που εντυπωσιάστηκε απ' όλα όσα έζησε στη Θεσσαλονίκη».

-Για τις εκδρομές: «Υπάρχουν μέλη μας σε κάθε παιχνίδι. Φέτος με την Τότεναμ ήμασταν περίπου 20 άτομα και με την Άρσεναλ αντίστοιχα 16. Κάναμε εκδρομές φέτος και στα εκτός του Champions League (Χόφενχαϊμ 7 άτομα, Οπόρτο 5 άτομα, Μάντσεστερ 4 άτομα, Ρώμη 4 άτομα). Γενικά έχουν γίνει μεγάλες εκδρομές στα πέριξ όπως σε Βουλγαρία (Λουντογκόρετς, 75 άτομα) και Τουρκία (Μπεσικτάς, 35 άτομα) με πιο ξεχωριστή αυτή του τελικού του 2005 όπου ήμασταν 120 άτομα και μας άφησε την κορυφαία ανάμνηση που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».

-Τα σχέδια του «Branch» ενόψει τελικού: «Ο σύνδεσμος θα ανοίξει από νωρίς το απόγευμα, γύρω στις 18:00. Θα έχουμε μουσική από dj που είναι και μέλος του συνδέσμου και θα υπάρχει και ένα event που διοργανώνει η Carlsberg σε συνεργασία μαζί μας. Επίσης έχουμε νοικιάσει τον απέναντι ακριβώς χώρο γιατί από την ανταπόκριση που είχαμε στα παιχνίδια με Μάντσεστερ Σίτι – Ρόμα ο σύνδεσμος δεν μας χωρά όλους και έτσι θα μπορέσουν να βολευτούν άλλα 100-150 άτομα εκεί. Γενικά θα έχουμε ένα μεγάλο πάρτι και αν η ομάδα μας καταφέρει να σηκώσει το τρόπαιο τότε αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τη Δευτέρα σίγουρα».

-Η εκδρομή του συνδέσμου στο Κίεβο: «Από τον σύνδεσμό μας θα ταξιδέψουν 4 άτομα –μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ- συν άλλα 2 μέλη μας που βρήκαν εισιτήριο μέσω της ΕΠΟ. Υπήρχε τεράστια δυσκολία στην εύρεση εισιτηρίων όπως είναι λογικό, μάλιστα ξέρω άτομα από διάφορα μέρη του πλανήτη (ΗΠΑ, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη) που θα πάνε στο Κίεβο χωρίς εισιτήριο πληρώνοντας αεροπορικά σε απίστευτες τιμές με την ελπίδα του να βρουν… κάτι εκεί. Η ομάδα συνολικά πήρε 16.600 εισιτήρια και είναι μεγάλη υπόθεση για εμάς που βρήκαμε τα εισιτήρια αυτά και θα είμαστε μέσα στο γήπεδο περιμένοντας να ζήσουμε μία ακόμη ξεχωριστή εμπειρία».

-Οι προεδρικές σκέψεις ενόψει τελικού: «Δεν μπορώ να κάνω καμία πρόβλεψη. Αν οι ομάδες όπως τις έχουμε δει μέχρι τώρα παίξουν όπως έπαιξαν όλη τη χρονιά θα μπουν πολλά γκολ. Μακάρι να είμαστε εμείς που θα βάλουμε τα πιο πολλά γιατί το θέλουμε πραγματικά πολύ αυτό το κύπελλο. Είναι πολύ δύσκολος τελικός, βασιζόμαστε πολύ στην κατάσταση που πιστεύουμε ότι θα βρεθούν οι παίκτες μας αλλά και στον προπονητή μας. Θεωρώ μάλιστα πως ο Κλοπ είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, με αυτό το ρόστερ που έχουμε, αν είχαμε άλλον προπονητή σίγουρα δεν θα ήμασταν στον τελικό.

Σαν ρόστερ φυσικά η Ρεάλ έχει πολύ καλύτερο ρόστερ από το αντίστοιχο της Λίβερπουλ, αν σκεφτεί κανείς ότι έχει τους Μπέιλ και Ίσκο στον πάγκο ή αν δει κανείς τον πάγκο της Ρεάλ και τον πάγκο τον δικό μας καταλαβαίνεις ότι υπάρχει ένα χάσμα. Παρόλα αυτά 11 παίζουνε, είναι ένας τελικός και μέσα σε 90' δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Όπως και το 05' η Μίλαν είχε το υπερ-ρόστερ και πήραμε εμείς».

Bonus, το ξεχωριστό ευρωπαϊκό tour του Στράτου που ξεκίνησε 15 Αυγούστου από το φτωχό πλην τίμιο Χόφενχαϊμ και την «Rhein-Neckar-Arena» και ετοιμάζεται να καταλήξει στις 26 Μαΐου -έπειτα από 7 σταθμούς- στο Κίεβο για τον μεγάλο τελικό του «Olimpiyskiy»: