Skip to main content

Πάσχα στην πόλη προτείνει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Ο ΟΤΘ κάνει αναφορά στο τσουρέκι της Θεσσαλονίκης, τους ναούς αλλά και το βολικό ωράριο των καταστημάτων και τα bazaar που θα γίνουν στην πόλη.

Πάσχα στη Θεσσαλονίκη προτείνει σε Θεσσαλονικείς και τουρίστες από Ελλάδα και εξωτερικό ο Οργανισμός Τουρισμού παρουσιάζοντας τα τουριστικά επιχειρήματα για να γιορτάσει κανείς τις άγιες ημέρες στη συμπρωτεύουσα. Στο ενημερωτικό του με τίτλο egg_citing Easter in Thessaloniki παρουσιάζει τα ήθη και έθιμα του Πάσχα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο «τσουρέκι της Θεσσαλονίκης» που, όπως επισημαίνει, είναι αναμφίβολα το must του Πάσχα αλλά και μία πραγματική διαφήμιση για την πόλη και τη γαστρονομία της αφού παρασκευάζεται με την παραδοσιακή συνταγή.

Για τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση ο ΟΤΘ αναφέρει ότι η πιο κατανυκτική ατμόσφαιρα είναι στον Άγιο Νικόλαο τον Ορφανό, στον επιτάφιο του Αγίου Μηνά καθώς και σ' αυτόν της Ροτόντας.

Σε ό,τι αφορά το ωράριο των καταστημάτων, ο ΟΤΘ επισημαίνει ότι από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Πέμπτη τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ.

Προσθέτει δε ότι έμπειροι chef των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης έχουν ετοιμάσει υπέροχα menu για το βράδυ της Ανάστασης αλλά και για την Κυριακή του Πάσχα.

Τέλος, ο Οργανισμός σημειώνει πως θα διοργανωθούν στην πόλη δύο μεγάλα bazaar, από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το Σωματείο ΑμεΑ ο «Σωτήρ», στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο Mediterannean Cosmos, στον Πεζόδρομο Ερμού & Αγίας Σοφίας και το One Salonika Outlet Mall και συμπληρώνει, σε σχετική του ανακοίνωση, ότι λαγοί, σοκολάτα, αυγά, παιδιά, φαντασία και παιχνίδι κυριαρχούν στις ανοιξιάτικες εκδηλώσεις με σημείο αναφοράς το Πάσχα στην Θεσσαλονίκη.

«Είναι μια προσπάθεια να παρουσιαστεί το πλεονέκτημα της Θεσσαλονίκης για το Πάσχα. Υπάρχουν στοιχεία στην πόλη, τα οποία σε συνδυασμό με την βυζαντινή ατμόσφαιρά της και τον χαρακτήρα που έχει αποκτήσει ως city break που μπορούν να κάνουν το Πάσχα ξεχωριστό . Πολλοί φορείς που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό έχουν προετοιμαστεί και φέτος κατάλληλα να υποδεχθούν ξένους τουρίστες και όσους την επιλέξουν ως προορισμό τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και την Ανάσταση» τονίζει η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης –Aντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου.