Skip to main content

ΠΑΣΟΚ: Σταθερά κάτω από τον πήχη της ανάπτυξης ο Tσίπρας

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΑΕΠ του φετινού Σεπτεμβρίου υπολείπεται αυτού του Σεπτεμβρίου 2014, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Όπου κι αν έβαλε τον πήχη της ανάπτυξης στα τρία χρόνια που κυβερνά ο κ. Τσίπρας, πέρασε από κάτω. Η σημερινή ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με την ανάπτυξη το γ' τρίμηνο 2017 επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά του λόγου το αληθές» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο.

Όπως σημειώνει, οι προβλέψεις για ανάπτυξη το 2017 έχουν μέχρι σήμερα υποβαθμιστεί τρεις φορές: «2,7 % - Προϋπολογισμός 2017, ΥΠΟΙΚ (Νοέμβριος 2016), 2,1% - Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Μάιος 2017), 1,8% - Μεσοπρόθεσμο ΥΠΟΙΚ (Μάιος 2017), 1,6% - Προϋπολογισμός 2018 ΥΠΟΙΚ (Νοέμβριος 2017).

«Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΑΕΠ του φετινού Σεπτεμβρίου υπολείπεται αυτού του Σεπτεμβρίου 2014, όταν ο κ. Τσίπρας αποφάσιζε να πάει τη χώρα σε εκλογές με "όπλο" την επικείμενη τότε εκλογή ΠτΔ».

«Πίσω από αυτές τις τραγικές επιδόσεις είναι η υπερφορολόγηση, η λιτότητα διαρκείας και τα πρωτογενή πλεονάσματα με τα οποία έχει αλυσοδεθεί η χώρα για πολλά χρόνια. Πίσω από τους παλικαρισμούς είναι η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στον έλεγχο των δανειστών για 99 χρόνια και το ξεπούλημά της. Πίσω από τις κορώνες περί κατεστημένων συμφερόντων είναι η εκχώρηση των τραπεζών στους ξένους αντί πινακίου φακής και η επιδρομή στην α' κατοικία», προσθέτει το ΠΑΣΟΚ.