Skip to main content

Πατούλης: Χρειαζόμαστε άλλο κράτος, όχι απλώς άλλο εκλογικό σύστημα

Eμείς επιμένουμε ότι η Ελλάδα και η Αυτοδιοίκηση χρειάζονται ένα άλλο Κράτος, κι όχι απλά ένα άλλο εκλογικό σύστημα, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Τη συνέντευξη του Πάνου Σκουρλέτη στην Αυγή της Κυριακής σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνοντας ότι αναδεικνύει τη διαφορά αντίληψης που έχουν σχετικά με τις πραγματικές ανάγκες και προτεραιότητες της πατρίδας μας.

«Ο κ. Σκουρλέτης θεωρεί μεγάλη μεταρρύθμιση την αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Εμείς, θεωρούμε μεταρρύθμιση την αλλαγή μοντέλου λειτουργίας του Κράτους» σημειώνει ο κ. Πατούλης. «Ο κ. Σκουρλέτης θεωρεί ότι έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου να προωθήσουμε τη μεταρρύθμιση σε βάθος χρόνων. Εμείς πιστεύουμε ότι έπρεπε να έχει γίνει χτες» προσθέτει.

Στο μόνο που τελικά συμφωνούν, όπως λέει,  είναι ότι δεν αρκεί ο χρόνος διαβούλευσης ως τις 15 Μαΐου, για να συζητηθεί διεξοδικά έναν τόσο σοβαρό νομοσχέδιο. Ελπίζω πραγματικά να εννοεί ότι θα υπάρξει διαβούλευση τουλάχιστον δύο μηνών.

«Σε κάθε περίπτωση, εμείς επιμένουμε ότι η Ελλάδα και η Αυτοδιοίκηση χρειάζονται ένα άλλο Κράτος, κι όχι απλά ένα άλλο εκλογικό σύστημα. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικές που να υπηρετούν την απλή λογική , κι όχι απλή αναλογική» καταλήγει η ανακοίνωση.