Skip to main content

Πατούλης: Η κυβέρνηση στοχεύει στην άλωση της Αυτοδιοίκησης

Η κυβέρνηση ψήφισε το χειρότερο νομοσχέδιο στην ιστορία της ευρωπαϊκής αυτοδιοίκησης και εξέθεσε τη χώρα μας, είπε ο Γιώργος Πατούλης.

Η απορρύθμιση της λειτουργίας των δήμων και η άλωση του χώρου της Αυτοδιοίκησης αποτελούν στόχο της κυβέρνησης, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπ. Εσωτερικών «Κλεισθένης Ι».

«Η κυβέρνηση ψήφισε το χειρότερο νομοσχέδιο στην ιστορία της ευρωπαϊκής αυτοδιοίκησης και εξέθεσε τη χώρα μας, η οποία απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Χάρτας της Αυτοδιοίκησης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αγνόησε τις προτάσεις των αυτοδιοικητικών οργανώσεων και προχώρησε στην ψήφιση ενός νομοσχεδίου χωρίς «κανέναν αναπτυξιακό προσανατολισμό και καμία μεταρρύθμιση», τονίζοντας ότι «ο αγώνας μας για μια καλύτερη αυτοδιοίκηση για μία καλύτερη Ελλάδα δεν τελειώνει εδώ. Συνεχίζουμε για την προώθηση μεταρρυθμίσεων ουσίας».

Επίσης ο κ. Πατούλης απέδωσε στην κυβέρνηση απροθυμία να κάνει ένα βήμα προς την ενδυνάμωση της τοπικής διακυβέρνησης, «μέσω της αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων», οδηγώντας την αυτοδιοίκηση «σε μια αρνητική πρωτιά» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.