Skip to main content

Πάτρα: Έκλεψε τις εντυπώσεις η παρέλαση του καρναβαλιού των παιδιών

Η παρέλαση του καρναβαλιού των παιδιών ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί με τη δημοτική μουσική και τη μασκότ του καρναβαλιού, τον «Τζίτζικα».

Περισσότερα από 10.000 παιδιά έστειλαν σήμερα από την Πάτρα ένα μεγάλο μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας, παρελαύνοντας με τις πρωτότυπες και καλαίσθητες καρναβαλικές στολές τους, «πλημμυρίζοντας» ταυτόχρονα τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με χαμόγελα και χρώματα. Παράλληλα, απέσπασαν το χειροκρότημα των χιλιάδων θεατών, που είχαν κατακλύσει τα πεζοδρόμια, για να δούν από κοντά τους μικρούς καρναβαλιστές, οι οποίοι δίνουν κάθε χρόνο ένα ξεχωριστό χρώμα στη μεγάλη διοργάνωση της Πάτρας.Επίσης, ο καιρός στάθηκε «σύμμαχος» των παιδιών, αφού τα σύννεφα που υπήρχαν από το νωρίς πρωί στον ουρανό της Πάτρας, δεν έφεραν βροχή.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η παρέλαση του καρναβαλιού των παιδιών ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί με τη δημοτική μουσική και τη μασκότ του καρναβαλιού, τον «Τζίτζικα». Ακολούθησαν τα άρματα «Προπομπός Κιθαρίστας», «Ο Ποσειδώνας», «Ξαφνικά ένας Παπαγάλος», «Τραινάκι», «Πειρατικό Καράβι»,«Γάτος με ξίφος», «Γίγαντας και Κοκκινοσκουφίτσα» και το «Μουσικό 'Αρμα».Μετά, τα άρματα άρχισαν να παρελαύνουν για περισσότερες από δύο ώρες, οι 95 ομάδες όπου συμμετείχαν περισσότερα από 10.000 παιδιά.Μάλιστα κάποιες από τις ομάδες συνοδεύονταν από άρματα και καρναβαλικές κατασκευές.

Από την Πάτρα συμμετέχουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, κέντρα προσχολικής αγωγής, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με ειδικές ανάγκες, σχολές χορού, ωδεία, κέντρα ξενόγλωσσων σπουδών, τοπικοί σύλλογοι, αθλητικοί σύλλογοι και ενώσεις, εκπολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς, κλάδοι λυκόπουλων, καθώς και ανεξάρτητες συμμετοχές. Επίσης, συμμετείχαν και ομάδες εκτός Πατρών και συγκεκριμένα από τον Πύργο, την Αμφιλοχία και τη δυτική Αχαΐα.

Η μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού των παιδιών ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:00 με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου. Μέλη και των πέντε συλλόγων των «σοκολατοριχτών» έριξαν προς τους θεατές πολλές σοκολάτες, τηρώντας για μια ακόμη χρονιά το καρναβαλικό αυτό έθιμο.