Skip to main content

Γιούνκερ: Ούτε μία στιγμή δεν διανοήθηκα έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου είχαν συνάντηση.

Τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Χαίρομαι που επιστρέφω στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι είναι η δεύτερή μου πατρίδα» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι «ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές παρέμενε πιστός στην ελληνικό λαό». «Κάθε φορά που χρειάστηκε να στηρίξω την Ελλάδα το έπραξα» είπε.

«Ούτε για μία στιγμή δεν διανοήθηκα ότι η Ελλάδα θα έφευγε από τη ζώνη του ευρώ» ανέφερε, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Ελλάδα σφυρηλάτησε τη μοίρα της Ευρώπης. «Η Ελλάδα δεν είναι μία ουδέτερη χώρα για μένα. Εδώ γεννήθηκε η ιδέα της Δημοκρατίας. Εδώ εξελίχθηκε η ευρωπαϊκή σκέψη» επισήμανε.

Κατά τη συνομιλία που είχαν, ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε τον κ. Γιούνκερ ότι ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει τη συμβολή του.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αναγνωρίζει την καθοριστική συμβολή σας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, και μάλιστα μέσα από μία πολύ κρίσιμη συγκυρία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παρών στη συνάντηση, και ο Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος.