Skip to main content

ΠΕΔΚΜ για επίθεση κατά αστυνομικών: Οι αρχές να πράξουν τα αυτονόητα

Καλούμε τις αρμόδιες πολιτικές και δικαστικές αρχές να πράξουν τα αυτονόητα χωρίς επιλεκτική ευαισθησία, τονίζει η ΠΕΔΚΜ.

Την πλήρη καταδίκη της για την επίθεση με μολότοφ που εκδηλώθηκε το περασμένο Σάββατο κοντά στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, σε βάρος διμοιρίας αστυνομικών, εκφράζει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η συγκεκριμένη επίθεση είναι πρωτοφανής γιατί έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: η διμοιρία των αστυνομικών, ενώ βρίσκονταν καθ’ οδόν μετά το πέρας της υπηρεσίας της, έπεσε κυριολεκτικά σε ενέδρα και δέχθηκε απρόκλητη επίθεση, με δεκάδες μολότοφ, από άτομα τα οποία προέρχονταν από το εσωτερικό του ΑΠΘ και εν συνεχεία εξαφανίσθηκαν σ’ αυτό», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Είμαστε κατά κάθε μορφής βίας από οποιουσδήποτε κι αν προέρχεται και καλούμε τις αρμόδιες πολιτικές και δικαστικές αρχές να πράξουν τα αυτονόητα χωρίς επιλεκτική ευαισθησία, όταν μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις, οι οποίες διώκονται αυτεπαγγέλτως», καταλήγει η ανακοίνωση.