Skip to main content

Παράπονα δημάρχων και πολιτών για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ

Τα παράπονα από τους δημάρχους της Θεσσαλονίκης άκουσαν ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς και του ΟΣΕΘ Κώστας Αμπατζάς.

Τα παράπονα από τους δημάρχους της Θεσσαλονίκης άκουσαν ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς και του ΟΣΕΘ Κώστας Αμπατζάς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων.

«Η κατάσταση χειροτερεύει, δεν βελτιώνεται, οι δήμαρχοι και οι πολίτες διαμαρτύρονται» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου. Έκανε λόγο για παράπονα που δέχεται η ΠΕΔΚΜ,  για αρρυθμίες καθώς και για προβλήματα τόσο με τα λεωφορεία όσο και για τα δρομολόγια. «Οι συνάδελφοι Δήμαρχοι διαμαρτύρονται και οι πολίτες διαμαρτύρονται. Θέλουμε να δούμε και ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα της εξόδου από αυτό εδώ το αδιέξοδο», σημείωσε ο κ. Κυρίζογλου.

«Συμμεριζόμαστε τα προβλήματα επιβατικού κοινού, αλλά δεν δημιουργήθηκαν τώρα, υπήρχαν από το παρελθόν», απάντησε από την πλευρά του κατά την τοποθέτησή του ο Κώστας Αμπατζάς, πρόεδρος του ΟΣΕΘ.

Μίλησε για τη δημιουργία μιας μελέτης που θα απαντά στο νέο συγκοινωνιακό χάρτη της πόλης, ενώ αναφέρθηκε εκ νέου στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο δεν θα αποτελεί όραμα για την πόλη αλλά μια πραγματικότητα. «Εντός του 2018 θα έχουμε χρονοδιάγραμμα για το πότε θα υλοποιηθεί», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παπάς ανέλαβε τη δέσμευση ότι εντός του πρώτου τριμήνου του έτους ότι θα δοθούν στην κυκλοφορία 40 - 50 λεωφορεία για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Ξεκαθάρισε πάντως πως δεν είναι υπόθεση μόνο ενός δήμου το σχέδιο για την αναδιάρθρωση των δρομολογίων.

Ο κ. Παππάς επανέλαβε ότι «παραλάβαμε ένα καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, με αρνητικές πολιτικές παρεμβάσεις, με σοβαρά προβλήματα διαχείρισης και στο έργο του, όμως ο ρόλος μας είναι να εκκαθαρίσουμε τον ΟΑΣΘ εν λειτουργία το 2019».