Skip to main content

Πέφτουν σήμερα οι υπογραφές για την παραχώρηση του στρατοπέδου Π. Μελά

Υπογράφεται σήμερα η σύμβαση παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στον Δήμο από το Δήμαρχο και τον Διευθυντή του Τ.ΕΘ.Α.

Μετά από πολύχρονη προσπάθεια υπογράφεται σήμερα η σύμβαση παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στον ομώνυμο Δήμο και ανοίγει οριστικά ο δρόμος για την εξέλιξή του σε Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά.

Τη σύμβαση θα υπογράψει ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης παρουσία της Διοίκησής του και του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Διευθυντής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.) Αντιστράτηγος Αντώνιος Κονδύλης.

Η υπογραφή της σύμβασης, μια σημαντική εξέλιξη για την τοπική κοινωνία,θα πραγματοποιηθεί πριν την εκδήλωση - διαβούλευση των στρατηγικών στόχων του πρώην στρατοπέδου Π. Μελά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις  17.00, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, Κτήριο Κ(βορειοδυτική είσοδος, έναντι δημαρχείου), παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και εκπροσώπων της Κυβέρνησης. Δείτε περισσότερα εδώ.

Ουσιαστικά ξεκινά ο ανοιχτός διάλογος με την τοπική κοινωνία και την πόλη ευρύτερα, για το μέλλον του πολύτιμου πράσινου δημόσιου χώρου, του μελλοντικού Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά.

Θα τοποθετηθούν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη.  

Θα προηγηθεί (ώρα 16.00) ξενάγηση στο χώρο του στρατοπέδου από φοιτητές - φοιτήτριες της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΑΠΘ, με αφετηρία τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας.