Skip to main content

Πέλκας: Δεν μας σταματά κανείς, εφικτή η είσοδος στους ομίλους του CL

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ τόνισε πως ονειρεύεται να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να παίξει στο Champions League με την «ασπρόμαυρη» φανέλα

Ο Δημήτρης Πέλκας μεγάλωσε, πλέον δεν είναι το αμούστακο παιδάκι, που τον... φορούσε η φανέλα με το νούμερο «10», αλλά αυτός που θα φοράει αυτή.

Μετά από τα χρόνια της μεγάλης προσπάθειας για την καταξίωση, ο μεσοεπιθετικός από τα Γιαννιτσά είναι πια ένα μέγεθος για τον ΠΑΟΚ. Αρχηγός και με το «10» στην πλάτη. Και όχι χαριστικά.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εφημερίδα «Forza»:

-Πως νιώθεις όταν παίρνεις στα χέρια σου τη φανέλα με το νούμερο 10;

«Όταν το πήρα για πρώτη φορά ήταν μια πρόκληση για εμένα... Μετά έφυγα και πήγα δανεικός στην Πορτογαλία και μου το πήραν. Ωστόσο, ήθελα να το ξαναφορέσω όταν θα είμαι έτοιμος. Είναι πρόκληση για μένα να φοράω και αυτή τη φανέλα με το 10, γιατί τη φόρεσαν μεγάλοι ποδοσφαιριστές της ομάδας, όπως ο Κούδας, αλλά είμαι έτοιμος πλέον να τη φορέσω και όχι να με φορέσει. Βέβαια, μπάλα δεν παίζουν τα νούμερα».

-Ποια είναι η κορυφαία σου στιγμή με τον ΠΑΟΚ;

«Σίγουρα το γκολ στον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ και ειδικά αυτό το ματς θα το θυμάμαι για πάντα... Αυτά τα συναισθήματα που έζησα εκείνη την ημέρα δεν τα αλλάζω. Επίσης και με τον Παναθηναϊκό είχα κάνει καλό ματς και πέτυχα δύο όμορφα γκολ σε ντέρμπι! Επίσης, θυμάμαι και το ματς με την Μπρόντμπι, που ήταν από τα πρώτα όμορφα γκολ μου, αλλά ο τελικός ήταν κάτι το διαφορετικό».

-Ποιο θεωρείς πως είναι το καλύτερο σου γκολ με τον ΠΑΟΚ;

«Νομίζω πως το έχω πετύχει κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πιο συγκεκριμένα το δεύτερο γκολ ήταν αυτό, που μου άρεσε περισσότερο. Ήταν μια πολύ όμορφη ενέργεια που είχε ένα ωραίο τελείωμα. Βέβαια, και το πρώτο ήταν ωραίο, αλλά σουτ εκτός περιοχής μπαίνουν συχνά»

-Πως είναι να φοράς το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ποια τα συναισθήματα σου μόλις το φόρεσες για πρώτη φορά;

«Το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα. Το ότι θα έφτανα να είμαι αρχηγός στον ΠΑΟΚ δεν το περίμενα! Ακόμα και τώρα που το λέω ανατριχιάζω, σκέψου όταν το φοράω. Ελπίζω φέτος που θα φοράω το νούμερο 10 να μπορέσω να βάλω και το περιβραχιόνιο στο μπράτσο μου. Πάλεψα και δούλεψα πολύ για αυτό. Το να είσαι αρχηγός σημαίνει πως κρίνονται πολλά από σένα, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Θέλει πολύ προσπάθεια για να φτάσεις εδώ, αλλά ακόμα περισσότερη για να μείνεις σε αυτό το επίπεδο και να καταφέρεις να καταρρίψεις τον επόμενο στόχο. Το πιο σημαντικό είναι να γίνεις καλύτερος μέσα από τη δουλειά. Θέλω όλοι φέτος να δουν έναν ακόμα καλύτερο Πέλκα».

-Πελκίνιο στα βραζιλιάνικα σημαίνει μικρός Πέλκας, Πελκάο σημαίνει μεγάλος.. Πλέον μετά τη φετινή σεζόν είσαι... Πελκάο;

«Εδώ το Πελκίνιο είναι το υποκοριστικό μου γιατί η αλήθεια είναι ότι μικροδείχνω! Εγώ δεν θέλω να είμαι ούτε Πελκίνιο, ούτε Πελκάο, θέλω να είμαι ο Πέλκας και να χτίσω το όνομα μου και να έχω τη δική μου προσωπικότητα».

-Πες μας κάτι, που ενδεχομένως άλλαξε όλη την καριέρα σου...

«Ο δανεισμός ήταν κάτι που άλλαξε την καριέρα μου. Ήταν κέρδος για εμένα, άλλαξε η νοοτροπία μου στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Στο εξωτερικό που είσαι μόνος καταλαβαίνεις πολλά, βέβαια πάντα ήταν και είναι δίπλα μου οι γονείς μου. Φυσικά, και η κοπέλα μου η Εύη που είναι αυτή που με ζει καθημερινά και ξέρει πως να με ηρεμεί και να με αποφορτίζει».

-Πες μας κάτι που δεν ξέρει πολύς κόσμος για σένα.

«Μου αρέσει να παίζω Football Manager μάνατζερ και να πηγαίνω σινεμά...»

-Αν είχες να διαλέξεις ανάμεσα στην είσοδο στους ομίλους του Champions League με τον ΠΑΟΚ και την κατάκτηση του πρωταθλήματος τι θα διάλεγες;

«Πραγματικά δεν μπορώ να διαλέξω! Θέλω και τα δύο. Πρώτος στόχος είναι οι όμιλοι του Champions League αυτή τη στιγμή γιατί τα προκριματικά ξεκινούν πριν το πρωτάθλημα. Τα θέλω όλα με τον ΠΑΟΚ! Πρωτάθλημα, κύπελλο και ομίλους Champions League. Θέλω να πετυχαίνω στόχους με τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα έχει ανέβει επίπεδο και υπόσχομαι πως εγώ και οι συμπαίκτες μου θα κάνουμε τα πάντα για να μπούμε στους ομίλους και να κερδίσουμε το πρωτάθλημα που μας στέρησαν πέρυσι εκτός γηπέδων».

-Κεφάλαιο Βασιλεία. Πως τη βλέπεις αυτή τη μάχη;

«Στο ποδόσφαιρο πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλο, αλλά ως ένα σημείο. Σεβόμαστε τον εαυτό μας, αλλά και τον αντίπαλο. Είμαστε καλή ομάδα και έχουμε ομοιογένεια. Επίσης είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως έχουμε τον ίδιο προπονητή με πέρυσι. Τους σεβόμαστε τους Ελβετούς, αλλά θέλουμε να τους κερδίσουμε. Όσο μακριά φαίνονται οι όμιλοι, τόσο κοντά είναι. Είναι εφικτό να μπούμε στους ομίλους, αρκεί να είμαστε πειθαρχημένοι και να δώσουμε σε κάθε ματς το 100%. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για τον ΠΑΟΚ».

-Περίγραψέ μας τον Δημήτρη Πέλκα με μερικές λέξεις.

«Παθιασμένος, ενθουσιώδης και τρελαμένος με το ποδόσφαιρο».

-Περίγραψε τον Ραζβάν Λουτσέσκου με 3 λέξεις.

«Τακτική πειθαρχία και καλός χαρακτήρας».

-Ποιο είναι το ποδοσφαιρικό όνειρο που δεν έχεις εκπληρώσει ακόμα;

«Το όνειρο που δεν έχω εκπληρώσει με τον ΠΑΟΚ είναι να παίξω στους ομίλους του Champions League, αλλά και να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Ο επόμενος στόχος που δεν έχει εκπληρωθεί είναι να αγωνιστώ σε μία μεγάλη ομάδα της Ευρώπης...».

-Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ ενόψει της νέας σεζόν;

«Η συσπείρωση που υπήρξε φέτος στον ΠΑΟΚ, την έζησα πρώτη φορά στην ομάδα, είμαστε πραγματικά όλοι μαζί! Παίκτες, διοίκηση και κόσμος ήμαστε όλοι μαζί! Αυτή η δύναμη μας δίνει απίστευτη ώθηση, μας κάνει να μη φοβόμαστε τίποτα και να μπορούμε να τους νικήσουμε όλους. Αυτό θέλω να βλέπω συνέχεια από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Θέλω να είναι συνέχεια δίπλα μας, να είμαστε όλοι μαζί γιατί πραγματικά δεν θα μπορέσει να μας σταματήσει κανείς!».