Skip to main content

Πέντε μήνες φυλάκιση και πρόστιμο για τον Τούρκο που μπήκε στον Έβρο

Ο Τούρκος άσκησε έφεση και θα παραμείνει προφυλακισμένος στο αστυνομικό τμήμα Ορεστιάδος μέχρι να εφαρμοστεί η απόφαση για την απέλασή του.

Με ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ τιμωρήθηκε ο 38χρονος Τούρκος που συνελήφθη στις Καστανιές με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Ο Τούρκος άσκησε έφεση και θα παραμείνει προφυλακισμένος στο αστυνομικό τμήμα Ορεστιάδος μέχρι να εφαρμοστεί η απόφαση για την απέλασή του, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, θα γίνει μέσα στο επόμενο διήμερο.

Η κατάθεση στον εισαγγελέα

Ο Τούρκος υποστήριξε ότι βρισκόταν στο σημείο, κοντά στο φυλάκιο και εκτελούσε εργασίες για τοποθέτηση αγωγών ύδρευσης ενώ αποδίδει το πέρασμα της οριογραμμής των συνόρων σε δικό του λάθος, καθώς, όπως είπε, βρέθηκε για πρώτη φορά εκεί και δεν γνώριζε το χώρο.

Μάλιστα, ο χειριστής ισχυρίστηκε ότι βγαίνοντας από το σημείο των έργων στον δρόμο του τελωνείου, αντί να κατευθυνθεί στην τουρκική πλευρά, έστριψε αντίθετα προς το ελληνικό φυλάκιο.

Αντιλήφτηκε ότι πηγαίνει σε λανθασμένη κατεύθυνση όταν είδε τις ειδοποιήσεις των Ελλήνων στρατιωτικών τους οποίους είπε πως... χαιρέτισε, όμως δεν πρόλαβε αμέσως να κάνει αναστροφή και γι’ αυτό σταμάτησε λίγα μέτρα αργότερα.

Ακόμη, ισχυρίζεται ότι δεν άκουσε και δεν κατάλαβε τις επισημάνσεις που του έγιναν από τους Ελληνες στρατιωτικούς επειδή ήταν πάνω στο όχημά του.