Skip to main content

Πέντε τραυματισμοί από εισβολή ακροδεξιών σε στέκι αντιεξουσιαστών

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ομάδα οχτώ ακροδεξιών εισέβαλε με λοστούς σε στέκι του αντιεξουσιαστικού χώρου στον Πειραιά.

Τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων προκάλεσε η εισβολή ακροδεξιών σε στέκι μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου στον Πειραιά.

Ειδικότερα, ομάδα οκτώ ατόμων κρατώντας λοστούς και αναμμένα καπνογόνα, εισήλθε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα,  στο στέκι – καφενείο Φαβέλα και προκάλεσε ένταση με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 5 ατόμων ενώ προκάλεσαν και ζημιές στον χώρο σπάζοντας μια τζαμαρία.

Εξάλλου, όπως μεταδίδει ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ομάδα φέρεται να φώναζε «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή».

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι και η δικηγόρος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου ενώ τρεις από αυτούς έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Υπενθυμίζεται δε ότι στο αναρχικό στέκι «Φαβέλα» στην οδό Ναυάρχου Βούτση στον Πειραιά είχε πραγματοποιηθεί ξανά επίθεση στις 29 Αυγούστου, για την οποία είχε συλληφθεί η ομάδα ακροδεξιών εξτρεμιστών «Απέλλα».

Οι δράστες είχαν τοποθετήσει στην είσοδο του κτιρίου και πυροδοτήσει δύο αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς αποτελούμενους από πλαστικά μπουκάλια με βενζίνη και κροτίδες.

Από την ανάφλεξη των μηχανισμών είχαν προκληθεί περιορισμένης έκτασης υλικές ζημιές στην είσοδο του χώρου.

Το στέκι είχε και τον Μάρτιο του 2017 γίνει στόχος επίθεσης από τη φασιστική ομάδα «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές». Μέλη της είχαν γράψει συνθήματα στους τοίχους του κτηρίου και είχαν αναρτήσει σχετικές φωτογραφίες στο Διαδίκτυο.