Skip to main content

Μουζενίδης: Πέντε νέα ξενοδοχεία στο Bomo Club, τα δύο στη Β.Ελλάδα

Με δώδεκα συνολικά ξενοδοχεία σε Χαλκιδική, Κρήτη, Αττική και Εύβοια το Bomo Club αναμένει αύξηση 18% στους τουρίστες που θα φιλοξενήσει το 2018.

Πέντε ξενοδοχεία προσθέτει στην αλυσίδα φιλοξενίας Bomo Club, ο Όμιλος Μουζενίδη, που ήδη προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη φετινή θερινή σεζόν έχοντας σε εξέλιξη εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης, από τη θυγατρική του Ομίλου Grekodom, σε τέσσερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο διευθυντής τoυ Bomo Club κ. Χρίστος Ζαγγογιάννης, η αλυσίδα ξενοδοχείων του Ομίλου, που πέρυσι με επτά ξενοδοχειακές μονάδες φιλοξένησε περισσότερους από 250.000 τουρίστες, έχει πλέον στη δύναμή της 12 ξενοδοχεία και υψηλές προσδοκίες για την σεζόν του 2018 καθώς βάσει προκρατήσεων αναμένει αύξηση 18% στον αριθμό των επισκεπτών.

Το 2018, η δυναμικότητα του Bomo Club αυξάνεται σημαντικά καθώς με τα πέντε ξενοδοχεία που εντάσσονται στην αλυσίδα, προστίθενται συνολικά 736 δωμάτια στο δίκτυο των Βοmo hotels. Από τα πέντε ξενοδοχεία, σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, τα τρία είναι 4 αστέρων και τα δύο 3 αστέρων.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τα: «Bomo Club Olympus Grand Resort» στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, «Bomo Club Calamos Beach» στους Αγίους Αποστόλους Αττικής, «Βοmo Club Tosca Beach» στην Καβάλα και, στο Ηράκλειο Κρήτης για τα «Bomo Club Gouves Bay» και «Νicolas Villas».

Επιδίωξη του Ομίλου είναι, όπως εξήγησε ο κ. Ζαγγογιάννης, το Bomo Club να δραστηριοποιείται, διαχειριζόμενο ξενοδοχεία, σε όλα τα σημεία που εντάσσονται στο δίκτυο πτήσεων της Ellinair, της αεροπορικής εταιρείας του Ομίλου Μουζενίδη. Μετά τη σύνδεση, από πέρυσι, του αεροδρομίου της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», με απευθείας πτήσεις, με Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, το Bomo Club αναζήτησε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο κοντά στην πόλη, νοίκιασε με μακροχρόνια μίσθωση το «Tosca Beach», το οποίο και ανακαινίζει.

Στρατηγική του Ομίλου, τόνισε ο κ. Ζαγγογιάννης, είναι η διαχείριση ξενοδοχείων (hotel management services) και όχι η ανάπτυξη ιδιόκτητων μονάδων. Το Bomo Club αναζητεί παραθαλάσσια ξενοδοχεία στις περιοχές που εξυπηρετούνται από πτήσεις της Ellinair, που είναι δυναμικότητας 100 δωματίων και άνω.

Αυτή την περίοδο εκτελούνται εργασίες στα «Olympus Grand Resort», «Calamos Beach», «Τοsca Beach» και στο «Βοmo Club Palace Hotel» στη Γλυφάδα, το μόνο από τα 12 ξενοδοχεία που λειτουργεί όλο το χρόνο και το οποίο δεν ανήκει στην κατηγορία των all inclusive. Tα έργα ανακαίνισης των ξενοδοχειακών μονάδων του Ομίλου αναλαμβάνει η θυγατρική Grekodom και εκτελούνται από ίδια κεφάλαια. Στοιχεία για το ύψος των επενδύσεων, δεν ανακοινώνονται.

Οι πελάτες των ξενοδοχείων του Bomo Club προέρχονται κυρίως από τις αγορές που έχει αναπτυχθεί το τουριστικό δίκτυο του Ομίλου Μουζενίδη, δηλαδή από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, τα Βαλκάνια και τη Γερμανία με εξαίρεση του ξενοδοχείο πόλης στη Γλυφάδα που φιλοξενεί πελάτες από κάθε μέρος της γης.

Σημειώνεται ότι το Bomo Club έχει παρουσία και στην Χαλκιδική με τρία ξενοδοχεία – δύο στη Χανιώτη και ένα στα Πυργαδίκια- στην Ερέτρια της Εύβοιας, ενώ διαθέτει και δύο ακόμη ξενοδοχεία στην Κρήτη, στο Ρέθυμνο. Στα δώδεκα ξενοδοχεία του Bomo υπολογίζεται ότι φέτος θα απασχοληθούν κατά τη θερινή σεζόν, από Μάιο μέχρι και Οκτώβριο, περί τα 1.000-1.100 άτομα. 

Με δεδομένο ότι ο Όμιλος έχει έδρα Θεσσαλονίκη και μία ισχυρή βάση στη Χαλκιδική, η χερσόνησος έρχεται στην πρώτη θέση των τουριστών που φιλοξενεί, με 120.000 τουρίστες πέρυσι, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Κρήτη.