Skip to main content

Περαστικά και σ΄ άλλα με υγεία…

«Με αμυγδαλίτιδα ο Γκιουλέκας κι γι΄ αυτό δεν μπόρεσε να παραβρεθεί σήμερα στην τιμητική εκδήλωση υπέρ του Παπαγεωργόπουλου...
«Με αμυγδαλίτιδα ο Γκιουλέκας κι γι΄ αυτό δεν μπόρεσε να παραβρεθεί σήμερα στην τιμητική εκδήλωση υπέρ του Παπαγεωργόπουλου στα γραφεία της Διοικούσας της ΝΔ στην οδό Μητροπολίτου Ιωσήφ». Τουλάχιστον αυτό είπε στον διοργανωτή και εμπνευστή της ιδέας Δημήτρη Βαρτζόπουλο, προκειμένου να δικαιολογήσει την απουσία του. Εκτός από τον βουλευτή της Α΄ Θεσσαλονίκης και τέως υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ, απουσία «έγραψε» και η συνάδελφος του Έλενα Ράπτη, για διαφορετικούς λόγους, ασχέτους ιώσεων και ιών.

Όμως, πέρα από τις απουσίες στελεχών, που «ευεργετήθηκαν» πολιτικά  από τον Παπαγεωργόπουλο στα πρώτα τους βήματα, η εκδήλωση συσπείρωσης των γαλάζιων Θεσσαλονίκης του πρόεδρου και ψυχιάτρου Βαρτζόπουλου, δημιούργησε αίσθηση, τουλάχιστον στα μάτια του Αντώνη  Σαμαρά, ο οποίος προσπαθεί, πάλι, να μαζέψει το κόμμα αυτή τη φορά, των «Ντιντίδων» και των «Βαψομαλλιάδων».  

Φυσικά ο …Περιφερειάρχης Ψωμιάδης έκλεψε την παράσταση, ευχαριστώντας τον άνθρωπο που τον έβαλε στην πολιτική, ειδικά τώρα που …βγαίνει ή έτσι νομίζουν πολλοί. Έκανε λόγο, εμφανώς συγκινημένος, για τη στήριξη που είχε στα πρώτα του βήματα για τη θέση δημοτικού συμβούλου, αν και όλοι στη ΝΔ, έλεγαν τότε, το 1982,  ότι «αυτός ο πόντιος δεν έχει πολιτικό μέλλον και καλά θα κάνει ο Βασίλης να τον παροτρύνει να μην ασχοληθεί με τα κοινά…». Ο Δήμαρχος επέμενε και έθεσε βέτο στο κόμμα και τελικά κατόρθωσε να τον επιβάλει!

Μια από τα ίδια είπε και ο Νίκος Βακάλης τέως πρόεδρος της Διοικούσας και τέως ευρωβουλευτής. Αφηγήθηκε δε μια άγνωστη ιστορία στους περισσότερους  κομματάρχες  του 1998! Καραμανλής και Βακάλης είχαν συμφωνήσει να δώσουν το χρίσμα στον φτερωτό – τότε – γιατρό, «αλλά ο επικοινωνιολόγος Λούλης αντέτεινε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τις τότε δημοσκοπήσεις είχε χαθεί για την γαλάζια παράταξη»!!!

Με αυτές τις ιστορίες των πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ, αποδεικνύεται η ευθυκρισία του κόμματος διαχρονικά, όπως μου είπε ομοϊδεάτης τους ή απλά ότι η πολιτική είναι τόσο απρόβλεπτη το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ…

ΥΓ: Παρόντες ήταν επίσης οι βουλευτές Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης, Θόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Μίλτος Τασούλης και Κυριάκος Λαζός, αντίστοιχα, ο αναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Στράτος Σιμόπουλος, η αναπληρώτρια Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων και μέλος του προεδρείου του Ινστιτούτου Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Μάγδα Καρακόλη, καθώς και ο διευθυντής της Διοικούσας Επιτροπής Φίλιππος Ζαφειρίου.

Μελ. Καρ.