Skip to main content

Περικοπή βουλευτικής αποζημίωσης για τον Γιάννη Λαγό

Το επεισόδιο είχε προκαλέσει ο κ. Λαγός στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής στις 22 Μαρτίου, αποκαλώντας τους βουλευτές προδότες και πουλημένους.

Αυστηρές ποινές, με περικοπή του ¼ της μηνιαίας βουλευτικής του αποζημίωσης και 15νθημερο αποκλεισμό του από όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, επέβαλε στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, αποδίδοντάς του μομφή για αντιδεοντολογική συμπεριφορά εναντίον συναδέλφων του βουλευτών.

Το επεισόδιο είχε προκαλέσει ο κ. Λαγός στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής στις 22 Μαρτίου, αποκαλώντας τους βουλευτές "προδότες και πουλημένους", με αφορμή την επιστολή παμμακεδονικών οργανώσεων, με την οποία απειλούσαν σε περίπτωση που ψήφιζαν συμφωνία με τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία.

Η επιθετική στάση του κ. Λαγού μάλιστα, συνεχίστηκε κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη, προκαλώντας την παρέμβαση του προεδρεύοντος του Σώματος, Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος διέκοψε την συνεδρίαση και κάλεσε την αστυνομική φρουρά της Βουλής για να τον απομακρύνει από την αίθουσα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.