Skip to main content

Περιοδεία στη Θράκη σήμερα ο Τσίπρας, αύριο στη Θεσσαλονίκη

Στις 18:30 θα εγκαινιάσει την 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη», που διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής

Τους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης θα επισκεφθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ αύριο είναι προγραμματισμένα τα εγκαίνια του γραφείου του πρωθυπουργού, από τον ίδιο, στη Θεσσαλονίκη.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του πρωθυπουργού θα είναι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου στις 8.15 το πρωί ο κ. Τσίπρας θα διαπιστώσει από κοντά την πορεία των έργων αναβάθμισης του λιμανιού, την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) και τη δημιουργία πλωτής αποθήκης υγροποιημένου Φυσικού Αερίου.

Αμέσως μετά, στις 11:00, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Φιλλύρα της Ροδόπης, την έδρα του Δήμου Αρριανών, που αριθμεί 57 χωριά, κυρίως ορεινά, με μουσουλμανικό πληθυσμό.

Ακολούθως θα ταξιδέψει στην Ξάνθη, όπου στις 12.15 θα επισκεφθεί το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο και στη 1 μ.μ. το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά».

Στις 2.00 μ.μ. θα επισκεφθεί το Μουσικό Γυμνάσιο Κομοτηνής και στις 2:45 μ.μ. θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Θράκης, στα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην Κομοτηνή.

Στις 6.30 μ.μ. ο κ. Τσίπρας θα εγκαινιάσει την 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη», την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo, στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής και στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο «Arcadia».

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας.