Skip to main content

Περιορίζεται η πυρκαγιά στη Σάμο

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στη Σάμο και καίει σε δύο μέτωπα: σε Μαραθώκαμπο και Λιμιώνα. Παρ΄ όλα αυτά οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής παραμένουν στα σημεία για τον φό
Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στη Σάμο και καίει σε δύο μέτωπα: σε Μαραθώκαμπο και Λιμιώνα. Παρ΄ όλα αυτά οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής παραμένουν στα σημεία για τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Στα σημεία επιχειρούν, μαζί με τις επίγειες δυνάμεις τις Πυροσβεστικής και τους εθελοντές, δύο αεροσκάφη Canadair και τρία ελικόπτερα.

Χθες, την ώρα που η πυρκαγιά βρισκόταν σε εξέλιξη κινδύνευσαν να καούν κάτοικοι και εθελοντές. «Η φωτιά πέρασε μέσα από σπίτια, το ευτύχημα είναι ότι δεν είχαμε τραυματισμούς και απώλειες» δήλωσε στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή του ΣΚΑΪ ο υπαρχηγός του πυροσβεστικού σώματος Απόστολος Γεροκώστας.

Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία

Σε έκτακτη ανάγκη κηρύχθηκαν οι περιοχές του Μαραθοκάμπου και του Καρλοβάσου, το απόγευμα της Δευτέρας, αφού η πυρκαγιά έφθασε μέχρι τα πρώτα σπίτια στα Βοτσαλάκια και στον Μαραθόκαμπο. Προληπτικά εκκενώθηκαν τα ξενοδοχεία με τη βοήθεια αστυνομίας, στρατού και τουριστικών λεωφορείων.

Υπό έλεγχο στο Πόρτο Γερμενό

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό, στην περιοχή Άσπρα Σπίτια, χωρίς να απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Yπό έλεγχο τέθηκε, επίσης, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή του Σκινιά, στο Δήμο Αρκαλοχωρίου Κρήτης. Στην κατάσβεσή της πήραν μέρος 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες, 1 πεζοπόρο τμήμα με 7 άτομα, ενώ ρίψεις νερού έκανε ελικόπτερο.