Skip to main content

Περίπου 16 εκατ.ευρώ θα εισπράξουν 123 θεσσαλικές επιχειρήσεις

Περισσότερα από 16 εκατ.ευρώ θα εισπράξουν εντός του επόμενου τριμήνου 123 επιχειρήσεις της Θεσσαλίας, που είχαν υποβάλει τα επενδυτικά τους σχέδια προς ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο.
Περισσότερα από 16 εκατ. ευρώ θα εισπράξουν εντός του επόμενου τριμήνου 123 επιχειρήσεις της Θεσσαλίας που είχε υποβάλει τα επενδυτικά τους σχέδια προς ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο.

Το δρόμο για την πληρωμή τους άνοιξε το υπουργείο Οικονομίας με την απόφασή της ηγεσίας του για εξόφληση των επενδυτικών σχεδίων που εντάχθηκαν στον ισχύοντα Αναπτυξιακό Νόμο. Τη σχετική διαβεβαίωση παρέσχε η ίδια η υπουργός Οικονομικών, κ. Λ.Κατσέλη, στους 13 περιφερειάρχες της χώρας με τους οποίους είχε πρόσφατα συνάντηση στο γραφείο της. Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή επενδυτικών σχεδίων είχε παγώσει από τον περασμένο Ιούλιο εγείροντας πλήθος αντιδράσεων από πλευράς των επιχειρηματιών.

Όσον αφορά τη Θεσσαλία, ειδικότερα, αναμένεται να πληρωθούν τα επενδυτικά σχέδια 118 επιχειρήσεων, που έχουν ενταχθεί στο νόμο 3299/2004 και έχουν ολοκληρώσει την πρώτη και δεύτερη φάση υλοποίησής τους. Επίσης, θα πληρωθούν άλλα πέντε επενδυτικά σχέδια, τα οποία είχαν ενταχθεί στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο. Ήδη, η περιφέρεια Θεσσαλίας έχει αποστείλει προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας τις λεπτομέρειες των εν λόγω επενδυτικών σχεδίων με στόχο να κινηθούν ταχύτατα οι διαδικασίες για την αποπληρωμή τους και αυτή να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου τριμήνου.