Skip to main content

Περίπου 1.600 τόνοι σκουπιδιών στο κέντρο - Αγώνας δρόμου από τον Δήμο

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης περιμένει να ολοκληρωθεί η κινητοποίηση για να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Αγώνα δρόμου αναμένεται να δώσουν, από το βράδυ, οι υπηρεσίες Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να καθαρίσει η πόλη από τα σκουπίδια, που έχουν αρχίσει να σχηματίζουν λόφους εξαιτίας των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ- ΟΤΑ από το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Εκτιμάται ότι στους δρόμους της πόλης βρίσκεται συσσωρευμένοι περίπου 1.600 τόνοι σκουπιδιών, καθώς σε καθημερινή βάση συγκεντρώνονται σχεδόν 400 τόνοι.

Για δεύτερη μέρα σήμερα, λόγω της κατάληψης στην Πυλαία, καθώς και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (ΣΜΑ), στην περιοχή του Φοίνικα, δεν βγήκαν απορριμματοφόρα στους δρόμους της πόλης, με αποτέλεσμα αρκετοί κάδοι να ξεχειλίζουν από σκουπίδια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε περιοχές του κέντρου, λόγω και των καταστημάτων εστίασης.



Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμά Ψαρρά, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι η Καθαριότητα, οι παρατασιούχοι επέτρεψαν να βγουν μόνο 10 αυτοκίνητα για τη μεταφορά των ΑμΕΑ, τους παιδικούς σταθμούς και τα νοσοκομειακά απόβλητα.

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης περιμένει να ολοκληρωθεί η κινητοποίηση για να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων. Σύμφωνα με τον κ. Ψαρρά υπάρχει ήδη έτοιμο σχέδιο για την μπλε και πράσινη γραμμή των κάδων. «Όλο το βράδυ θα δουλεύουμε,  εκτιμώ ότι μέχρι αύριο το πρωί θα έχει καθαρίσει η πόλη», σημείωσε ο κ. Ψαρράς, ξεκαθαρίζοντας πως με τις κινητοποιήσεις των παρατασιούχων «δεν πρόκειται να αλλάξει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Ο γενικός γραμματέας εμφανίστηκε προβληματισμένος σχετικά με το χρονικό διάστημα των πέντε μηνών που θα απαιτηθεί έως ότου προσληφθούν οι νέοι συμβασιούχοι με 8μηνες συμβάσεις. Όπως ανέφερε, ήδη οι υπηρεσίες του δήμου έχουν ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες  για να τρέξει γρήγορα η διαδικασία προσλήψεων ατόμων, που θα αντικαταστήσουν τους 693 παρατασιούχους. Εξετάζονται, παράλληλα, και πιο άμεσες ενέργειες όπως η πρόσληψη ατόμων με δίμηνες συμβάσεις, που εξαιρούνται από τα κριτήρια του ΑΣΕΠ.