Skip to main content

Περίπου 21.000 δρομείς στον 4ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Περίπου 21.000 άνθρωποι θα βγουν στους δρόμους της πόλης, προκειμένου να συμμετάσχουν στον 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης.

Περίπου 21.000 άνθρωποι θα βγουν στους δρόμους της πόλης, προκειμένου να συμμετάσχουν στον 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, οι εγγραφές μέχρι στιγμής έχουν φτάσει τις 18.506, ενώ αναμένεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί κατά 2.000, καθώς δίνεται παράταση από αύριο μέχρι και την Παρασκευή για τους δρομείς της τελευταίας στιγμής. Μάλιστα σύμφωνα με τους διοργανωτές, ενδέχεται να δοθεί και παράταση μέχρι και το πρωί του Σαββάτου, για τους δρομείς εκτός Θεσσαλονίκης.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να εγγραφούν από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα στο Περίπτερο 10 της ΔΕΘ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ, ο Γενικός Διευθυντής του ΜΕΑΣ Τρίτων, Γιάννης Ποδιώτης, τόνισε ότι ο φετινός  Ημιμαραθώνιος έχει περισσότερους συμμετέχοντες και από τον 10ο Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος, καθώς ο αριθμός των δρομέων φέτος είναι αυξημένος κατά 25% συγκριτικά με πέρσι.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνή Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, Δρόσος Χριστόπουλος, τόνισε ότι η διοργάνωση, εκτός από τουριστικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και αθλητικό χαρακτήρα, πρέπει να αναδεικνύει πρωτίστως και τον κοινωνικό χαρακτήρα της.

Μάλιστα, προανήγγειλε και μια συνεργασία – έκπληξη μέσα στα επόμενα χρόνια, μεταξύ του Ημιμαραθωνίου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να δοθεί και επιστημονικός χαρακτήρας στη διοργάνωση.

“Όλη η πόλη θα κατέβει το Σάββατο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είτε για να δει, είτε για να συμμετάσχει στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο, με τους συμμετέχοντες να αγγίζουν μέχρι στιγμής τους 21.000 και αναμένουμε κάποιους ακόμη, ενώ θα συμμετέχουν και 49 ιδρύματα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή, έγινε προώθηση υλικού σε τέσσερα μεγάλα πρακτορεία του εξωτερικού, προκειμένου φέτος, αλλά και τις επόμενες χρονιές να υπάρξει ένα οργανωμένο κύμα δρομέων.

“Σκοπός του Ημιμαραθωνίου και κάθε αθλητικής διοργάνωσης, είναι να βρούμε τις δυνάμεις μας και να τις ξεπεράσουμε”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστόπουλος, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ως αγαπημένη τουριστική και αθλητική δραστηριότητα χωρίς κανέναν αποκλεισμό χαρακτήρισε τη διοργάνωση η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η οποία τόνισε ότι μπορεί να  βάλει την Θεσσαλονίκη στον τουριστικό χάρτη.

“Συμμετέχουν σχεδόν οι πάντες, σχεδόν όλα έχουν διορθωθεί”, ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι είναι χαρούμενη που ο Ημιμαραθώνιος συνεχίζει και φέτος.

Σημαντική όχι μόνο για την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και για την ίδια την Θεσσαλονίκη, χαρακτήρισε τη διοργάνωση η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Έλλη Χρυσίδου, προσθέτοντας ότι κύριος στόχος του δήμου είναι η εξωστρέφεια της πόλης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης ευχήθηκε καλή επιτυχία και πρόσθεσε ότι αναμένονται να γίνουν συζητήσεις προκειμένου να δοθεί και εμπορική διάσταση στη διοργάνωση, δημιουργώντας εμπορικό event παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο.

Στη συνέντευξη Τύπου βρέθηκε και ο υπεραθλητής Γιάννης Κουρκουρίκης, ο οποίος χαρακτήρισε τη διοργάνωση ως ένα γεγονός το οποίο γιγαντώνει την πόλη κάθε χρονιά και περισσότερο, προσφέροντας αθλητική Παιδεία και δίνοντας ζωντάνια στην πόλη με μια άλλη έννοια.

Ο 4ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ Τρίτων σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS και είναι ενταγμένος στο Ελληνικό και διεθνές καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και της ΕΑΑ. Παράλληλα υποστηρίζεται από πλήθος θεσμικών φορέων, φορέων υποστήριξης και εθελοντικών φορέων. Στενός συνεργάτης του 4ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης είναι η ΔΕΘ - HELEXPO. Χορηγός επικοινωνίας και σε αυτή τη διοργάνωση είναι η Voria.gr.