Skip to main content

Περισσότερη αστυνόμευση για τους λεωφορειόδρομους της Θεσσαλονίκης

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί ανάμεσα στο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, τον υπ.Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και το πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Στέλιο Παππά

Στη σύσταση ομάδας εργασίας για την καταγραφή των κόκκινων σημείων όπου εμποδίζεται η κίνηση στους λεωφορειόδρομους θα προχωρήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο ΟΑΣΘ.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα και τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Στέλιο Παππά.

Στην ομάδα εργασίας θα συμμετέχει εκπρόσωπος του δήμου, της ΠΕΔΚΜ, του ΟΑΣΘ και της αστυνομίας. Μάλιστα, θα τεθεί και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την καταγραφή και αντιμετώπιση του ζητήματος.

Για εντατικοποίηση των ελέγχων απο αστυνομικούς μίλησε σε δηλώσεις του ο υπουργός Νίκος Τόσκας, σημειώνοντας πως αν χρειαστεί θα ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό η όλη προσπάθεια. «Είναι μια δύσκολη υπόθεση, υπάρχουν προβλήματα, όπως η παράνομη στάθμευση. Εμείς θα προχωρήσουμε σε μέτρα ελέγχου. Θα γίνουν εντατικότερη έλεγχοι ώστε να διευκολυνθεί η κίνηση των λεωφορείων» τόνισε ο κ. Τόσκας, υπογραμμίζοντας πως το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί αφού ο ΟΑΣΘ είναι το μοναδικό μέσο μεταφοράς στην πόλη.

«Εξετάσαμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση στους λεωφορειόδρομους. Καμία λύση δεν μπορεί να δοθεί αν δεν υπάρχει αστυνόμευση», υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης οτι ο Δήμος προμηθεύτηκε ήδη κολωνάκια για την προστασία των λεωφορειοδρόμων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ ξεκαθάρισε πως «πρέπει να επανακατακτηθούν οι λεωφορειόδρομοι και να βελτιωθούν οι συνθήκες». Όπως επανέλαβε δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικά αυτά που βρήκαν στον Οργανισμό, καθώς κυκλοφορούσαν μόνο 250 λεωφορεία. «Έχουμε βήματα να κάνουμε μπροστά. Ελπίζουμε πριν τελειώσουμε με την εκκαθάριση να έχουμε προσφέρει στην πόλη ένα νέο πρότυπο συγκοινωνιών», σημείωσε ο κ. Παππάς.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα που αφορούν την αστυνόμευση, όπως το παρεμπόριο και η επαιτεία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς, ο διευθύνων σύμβουλος Σάββας Παναγιωτίδης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, ο Γενικός Επιθεωρητής Β. Ελλάδας Χρήστος Δραγατάκης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Φώτης Δομζαρίδης.