Skip to main content

Περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες στο περίπτερο της ΕΛΑΣ στη ΔΕΘ

Αναμνηστικό Συμμετοχής στο Πληροφοριακό Κέντρο (Περίπτερο) της Ελληνικής Αστυνομίας στην 79η ΔΕΘ απονεμήθηκε από τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo.
Αναμνηστικό Συμμετοχής στο Πληροφοριακό Κέντρο (Περίπτερο) της Ελληνικής Αστυνομίας στην 79η ΔΕΘ απονεμήθηκε από διοικητικά στελέχη της ΔΕΘ – HELEXPO.
 
Το αναμνηστικό παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Θ. – HELEXPO, Αναστάσιο Τζήκα, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Βάϊος Χονδρός, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημητρίου Τσακνάκη.
 
To Πληροφοριακό Κέντρο του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας υποδέχτηκε πάνω από 30.000 πολίτες.
 
Σημειώνεται ότι οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και να γνωρίσουν από κοντά την καινοτόμο εφαρμογή «cyberkid», της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης παιδιών και γονέων σχετικά με την ασφαλή διαδικτυακή πλοήγηση και τους ελλοχεύοντες ιντερνετικούς κινδύνους.
 
Παράλληλα, στον εξωτερικό χώρο του περιπτέρου, εγκαταστάθηκε και λειτούργησε Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, με εξειδικευμένους αστυνομικούς της Τροχαίας. 
 
Το Πάρκο αποτελεί μία ολοκληρωμένη εκπαιδευτική μονάδα, που έχει ως σκοπό τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας να μάθουν τις βασικές αρχές και τους κανόνες, που διέπουν την κυκλοφορία πεζών και οδηγών, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησής τους σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας.