Skip to main content

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα υλοποιεί σε σχολεία ο ΦΟΔΣΑ Κ. Μακεδονίας

Ήδη έχουν διοργανωθεί επισκέψεις μαθητών και μαθητριών στα περιβαλλοντικά πάρκα της Θέρμης και του Δερβενίου καθώς και ενημερωτικές εκδηλώσεις

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα στα σχολεία διαφορετικών βαθμίδων της εκπαίδευσης υλοποιεί από τον περασμένο Μάρτιο ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς προς την κατεύθυνση μιας ορθολογικότερης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ήδη έχουν διοργανωθεί επισκέψεις μαθητών και μαθητριών στα περιβαλλοντικά πάρκα της Θέρμης και του Δερβενίου καθώς και ειδικές ενημερωτικές εκδηλώσεις στα σχολεία, με προβολές βίντεο και ενημερώσεις από ειδικούς, προσαρμοσμένες σε κάθε ηλικία. Παρεμβάσεις έχουν ολοκληρωθεί σε περισσότερα από 80 σχολεία σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Γεράνης, μιλώντας χθες στα εγκαίνια του περιπτέρου του φορέα στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

"Ο σύγχρονος κόσμος προχωρεί σε μια Ευρώπη της Ανακύκλωσης και σε μια Κοινωνία Μηδενικών Αποβλήτων. Προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας με μια ολοκληρωμένη στρατηγική διαχείρισης απορριμμάτων με έργα αναγκαία και αποτελεσματικά, δίνουμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα και αλλάζουμε εποχή για να προσεγγίσουμε στο άμεσο μέλλον τις Ευρωπαϊκές κατευθύνσεις. Προωθούμε παράλληλα με την αξιοποίηση όλων των σύγχρονων τεχνολογιών και την εφαρμογή καλών πρακτικών διαχείρισης, την κοινωνική υπευθυνότητα ως βασικό πυλώνα μιας κοινωνίας που διαχειρίζεται τα απορρίμματα για να παράγει ανάπτυξη" τόνισε ο κ. Γεράνης.

Εγκαινιάζοντας το περίπτερο, παρουσία εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στο έργο του ΦΟΔΣΑ, επισήμανε ότι είναι ένας από τους λίγους φορείς που έχει να επιδείξει ένα τόσο σημαντικό έργο και μίλησε για τη συνεργασία του φορέα με την περιφέρεια και την περιφερειακή ένωση δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Σημειώνεται ότι στο περίπτερο του ΦΟΔΣΑ στη ΔΕΘ μπορεί κανείς να λάβει έντυπο ενημερωτικό υλικό για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες ενώ μια ομάδα ανθρώπων παρέχει στους επισκέπτες εξειδικευμένες πληροφορίες για το πώς πρέπει να γίνεται με το σωστό τρόπο η ανακύκλωση κάθε υλικού.