Skip to main content

Πεταλωτής: Δεν ευθύνονται στελέχη για τα δημοσκοπικά αποτελέσματα

Ευθύνες στελεχών σαφώς και δεν υπάρχουν αν αντιληφθεί κανείς τι έγινε μέσα σε αυτούς τους οκτώ μήνες, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς εάν για τα ποσοστά των τελευταίων δημοσκοπήσεων φέρουν
Ευθύνες στελεχών σαφώς και δεν υπάρχουν αν αντιληφθεί κανείς τι έγινε μέσα σε αυτούς τους οκτώ μήνες, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς εάν για τα ποσοστά των τελευταίων δημοσκοπήσεων για το ΠΑΣΟΚ, φέρουν μερίδιο ευθύνης και στελέχη.

Ο κ. Πεταλωτής εξήγησε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε πριν οκτώ μήνες μια χώρα χωρίς καν να έχει τη σωστή απεικόνιση των οικονομικών της και άλλων παραμέτρων, καθώς επίσης και ότι έπρεπε να φτάσει με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς στη σημερινή κατάσταση, δηλαδή «να μη χρεοκοπήσουμε, να μπορούμε να δανειζόμαστε και συγχρόνως να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές που απατούν οι καιροί και το συμφέρον του Έλληνα πολίτη».

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι είναι ξεκάθαρο ότι γίνονται πολύ μεγάλες αλλαγές και πως είναι θέμα συνειδητοποίησης όλων αυτών των αλλαγών.

«Κανείς δεν μπορεί να μην κατανοεί ότι πήραμε δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις, πολλές από τις οποίες πλήττουν το βιοτικό επίπεδο του απλού Έλληνα πολίτη, δίνοντας όμως προοπτική και κατεύθυνση προς το μέλλον», επεσήμανε.

Χρησιμοποιώντας ένα σχήμα λόγου, όπως είπε, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι το κόμμα της ΝΔ βρίσκεται «σε ακόμα πιο ναδίρ».

Πρόσθεσε, δε, ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται και κατανοεί την αγωνία και την καχυποψία του Έλληνα πολίτη και ότι χρέος της είναι να δημιουργήσει προοπτική για το μέλλον του.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι το πολιτικό κεφάλαιο της κυβέρνησης κάθε άλλα παρά έχει εξαντληθεί και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση προχωράει σε μεγάλες θετικές αλλαγές από εδώ και πέρα, «έτσι ώστε να αποκατασταθεί το πολιτικό της κεφάλαιο».

«Εν γνώσει μας κάνουμε συγκεκριμένες επιλογές. Δεν αναλογιζόμαστε το πολιτικό κόστος, δεν έχουμε περιθώρια να πάμε πίσω. Πάμε μπροστά και ο ελληνικός λαός το αντιλαμβάνεται», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής.

Όσον αφορά το εάν συμμερίζεται η κυβέρνηση ότι ανοίγει ο δρόμος για κυβερνήσεις συνεργασίας, βάσει των συμπερασμάτων των δημοσκοπήσεων, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει το χρέος να σώσει τη χώρα, κάτι που, όπως υπογράμμισε, κάνει σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

«Οποιαδήποτε άλλη σκέψη για κυβέρνηση συνεργασίας ή κυβερνήσεις εθνικής ενότητας είναι σενάρια και σκέψεις που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέρον του Έλληνα πολίτη», τόνισε.