Skip to main content

Πεταλωτής: Καθημερινή μάχη για περιστολή της δαπάνης

Βαθιά πεποίθηση της κυβέρνησης είναι ότι η περιστολή της σπατάλης στο δημόσιο τομέα είναι η μεγαλύτερη κοινωνική παροχή προς τους πολίτες, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Βαθιά πεποίθηση της κυβέρνησης είναι ότι η περιστολή της σπατάλης στο δημόσιο τομέα και η εξυγίανση στη δημόσια διοίκηση είναι η μεγαλύτερη κοινωνική παροχή προς τους πολίτες, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

«Η κυβέρνηση δίνει καθημερινή μάχη για τον περιορισμό της τεράστιας σπατάλης στα χρήματα των πολιτών, καθημερινό αγώνα για το αυτονόητο», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι με την καθημερινή δουλειά, την πλήρη αξιοποίηση των θυσιών των πολιτική και την προοπτική να μην πηγαίνει χαμένο ούτε ένα ευρώ, «μας επιτρέπεται να βλέπουμε πλέον αρκετά αισιόδοξα την επόμενη μέρα.

Επεσήμανε, δε, ότι σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται κι οι ανακοινώσεις του υπουργείου Εσωτερικών για το ανώτατο όριο στις εκλογικές δαπάνες και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, καθώς επίσης και του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη χρηματοδότηση, μέσω ΕΣΠΑ, της ψηφιοποίησης με ηλεκτρονικό σύστημα μιας σειράς υπηρεσιών, όπως το ποινικό μητρώο, η παρακολούθηση δικογράφων και η αποθήκευση πρακτικών, έτσι ώστε να «έχουμε να κάνουμε με μια καλύτερη απονομή της δικαιοσύνης».

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται κι η ηλεκτρονική καταχώρηση και εκτέλεση συνταγών, η οποία «θα βάλει τέλος στην τεράστια σπατάλη και θα επιφέρει περιστολή δαπανών κατά περίπου 1 δισ. ευρώ, που θα την επωφεληθούν τα ασφαλιστικά ταμεία».

Αν και ανέφερε ότι η κυβέρνηση γνώριζε και είχε επισημάνει ότι θα υπάρχει ύφεση, ανεργία και πληθωρισμός και ότι με βάση αυτή την παραδοχή προχώρησε στις αποφάσεις και τα μέτρα που έλαβε, ο κ. Πεταλωτής τόνισε επιπλέον ότι «γνωρίζουμε πως μέσα στο 2012 θα υπάρχει ανάταξη της οικονομίας και θα έχουμε ανάπτυξη, περιορισμό της ανεργίας και του πληθωρισμού».

«Είμαστε μέσα στους στόχους μας, δεν υπάρχει περίπτωση για νέα μέτρα», επανέλαβε.

Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ακόμη ότι «αν τηρούμε απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, δεν έχουμε να αλλάξουμε κανέναν σχεδιασμό μας».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει εξαγγελίες που επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο στη ΔΕΘ και δεν υλοποιούνται, συμπληρώνοντας ότι βλέπει «με άλλο μάτι» αυτό που ονομάζεται κοινωνική προστασία του πολίτη.