Skip to main content

Πετρούνιας: Όλα έγιναν όπως τα ονειρευόμουν, είμαι ευτυχισμένος

Στη χώρα μας επέστρεψε πριν από λίγη ώρα ο χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, Λευτέρης Πετρούνιας.

Πριν από λίγη ώρα επέστρεψε στη χώρα μας και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Λευτέρης Πετρούνιας! Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία του, τονίζοντας πως τώρα ξεκινά η καριέρα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Ήταν η επιθυμία μου να φέρω το χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα. Ένα κομμάτι αυτού του μεταλλίου ανήκει στους Έλληνες. Εδώ και μια εβδομάδα βλέπω στο βίντεο τον αγώνα και την απονομή. Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Όλα έγιναν όπως τα ονειρευόμουν και είμαι ευτυχισμένος γι' αυτό. Έχουμε περάσει δύσκολα χρόνια, υπήρχαν πολλές αποτυχίες μέχρι να φτάσουμε εδώ. Θα ήθελα να πω ότι αν δεν αποτύχεις και αν δεν μάθεις να χάνεις, δεν θα πετύχεις.

Ένιωσα υπερήφανος που ανέβηκα στο πρώτο σκαλί, που όλο το στάδιο σηκώθηκε για τον ελληνικό εθνικό ύμνο. Πίσω αυτό το μετάλλιο κρύβεται χαρακτήρας και ήθος. Θέλουμε να είμαστε υγιή πρότυπα για τα παιδιά. Κάποτε ονειρευόμουν να ξυπνήσω και η γυμναστική να έχει την ίδια ανταπόκριση με το ποδόσφαιρο. Τώρα ακούγεται αυτό το άθλημα. Η καριέρα μου τώρα αρχίζει».

Για τη στήριξη από την Πολιτεία: «Δεδομένων των συνθηκών, το κράτος κάνει ό,τι μπορεί. Θέλουμε περισσότερη στήριξη. Αν σε αυτά τα δύσκολα χρόνια, καταφέραμε να φέρουμε τόσα μετάλλια, αν μας δώσουν μεγαλύτερη σημασία, θα κάνουμε θαύματα».

Για το γεγονός ότι στην τελετή λήξης σημαιοφόρος ήταν η Κατερίνα Στεφανίδη και όχι ο ίδιος, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά: «Είναι τιμή μου να παραχωρώ τη σημαία σε μια τέτοια αθλήτρια με σπουδαία προσωπικότητα».