Τρίτη 21 Αυγούστου 2018
x

ΠΦΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΕ ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ

Τις επόμενες ημέρες θα αντιληφθούν όλοι την κλιμάκωση των αντιδράσεων μας, αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Η κυβέρνηση, «υπακούοντας στις τροϊκανές εντολές, επαναφέρει την απόφαση που το ΣτΕ μόλις κατήργησε», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σχολιάζοντας την τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα να ιδρύουν φαρμακεία και μη φαρμακοποιοί.

«Το θέμα που έρχεται να νομοθετήσει σήμερα η κυβέρνηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έχει λυθεί με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, πριν από έξι μήνες και με συντριπτική πλειοψηφία (20-2)» τονίζει ο Σύλλογος.

«Η κυβέρνηση είχε την δυνατότητα επικαλούμενη την απόφαση του ΣτΕ να κλείσει οριστικά το θέμα. Δυστυχώς λέει σε όλα ‘ναι’  στην τρόικα» σημειώνει ο ΠΦΣ, ο οποίος ζητεί «να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα ό,τι  ισχύει σε όλη την Ευρώπη».

«Θέλουμε να εφαρμοσθεί και στην Ελλάδα αυτούσιο το Γερμανικό Νομοθετικό Πλαίσιο Ίδρυσης και Λειτουργίας Φαρμακείων. Θέλουμε να κάνουμε τα 11.000 φαρμακεία, 11.000 Υγειονομικά Κέντρα  με επιστήμονες φαρμακοποιούς, με επιστημονική κατάρτιση προσφοράς στη Δημόσια Υγεία» επισημαίνει προσθέτοντας: «Ας αντιληφθεί ο κάθε ιδιώτης – μη φαρμακοποιός που θα  θελήσει να ‘επενδύσει’ ανοίγοντας φαρμακείο με βάση τους κυβερνητικούς ακροβατισμούς, απλώς θα χάσει τα χρήματα του».

«Τις επόμενες ημέρες θα αντιληφθούν όλοι την κλιμάκωση των αντιδράσεων μας», καταλήγει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ