Skip to main content

Philoxenia 2014: Αυξημένες οι συμμετοχές πάνω από 60%

Μετά την έκρηξη του τουρισμού το φετινό καλοκαίρι, η ελληνική κλαδική έκθεση Philoxenia εμφανίζεται ενισχυμένη από πλευράς συμμετοχών, τουλάχιστον κατά 60%.

 της Άννης Καρολίδου

Μετά την έκρηξη του τουρισμού το φετινό καλοκαίρι, η ελληνική κλαδική έκθεση Philoxenia εμφανίζεται ενισχυμένη από πλευράς συμμετοχών, τουλάχιστον κατά 60% σε σύγκριση με την περυσινή διοργάνωση και παρά το γεγονός ότι φέτος θα πραγματοποιηθεί ακριβώς το ίδιο διάστημα, 13-16 Νοεμβρίου, με τη ρουμανική έκθεση για τον τουρισμό, την TTR II.

Αυτή η χρονική σύμπτωση, δεν είναι και η ευτυχέστερη αλλά όπως είπε ο δ/νων σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, ήταν αναπόφευκτη επειδή όλοι οι ενδιαφερόμενοι ήθελαν να δώσουν το «παρών» στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση του β' εξαμήνου, τη World Travel Market, που θα πραγματοποιηθεί φέτος 3-6 Νοεμβρίου στο Λονδίνο.

Να σημειωθεί ότι η άλλη πολύ μεγάλη έκθεση τουρισμού, που πραγματοποιείται πάντοτε στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, είναι η ITB του Βερολίνου, η επόμενη διοργάνωση της οποίας έχει προγραμματιστεί για 4-8 Μαρτίου 2015.

«Πιστεύουμε ότι η ταυτόχρονη διοργάνωση της TTR ΙΙ, δεν θα επηρεάσει ιδιαίτερα τη Philoxenia, καθώς η μεγάλη τουριστική έκθεση της Ρουμανίας, πραγματοποιείται πάντοτε την άνοιξη. Πάντως η ΔΕΘ θα μετέχει και στην έκθεση του Νοεμβρίου, στο Βουκουρέστι», είπε ο κ. Ποζρικίδης.

Η φετινή Philoxenia εκτιμάται ότι θα έχει ως και περισσότερους από 230 εκθέτες, έναντι 140 πέρυσι, ενώ ο τελικός αριθμός των εκθετών ενδέχεται να εκπλήξει ευχάριστα τους διοργανωτές αφού οι αυτοδιοικητικοί οργανισμοί συνηθίζουν να καθυστερούν στις κρατήσεις.

Με τα σημερινά δεδομένα βέβαιο είναι ότι καλύπτονται οι χώροι δύο περιπτέρων,  των «15» και «13», ενώ από τις κρατικές συμμετοχές πολύ μεγάλη είναι η τουρκική, με περίπτερο που καλύπτει 120 τμ. Περίπτερο 120 τμ καλύπτει και η συμμετοχή του ομίλου Μουζενίδη, ενώ πολλές είναι και οι συμμετοχές από τουριστικούς δήμους της Βουλγαρίας, ενώ στις ξένες συμμετοχές περιλαμβάνονται η Μολδαβία, Ινδονησία, Αυστρία, Αίγυπτος και Τυνησία.  

Σε ό,τι αφορά τις ιδιαιτερότητες της φετινής διοργάνωσης, σημειώνεται ότι αναβιώνει ως προς το οργανωτικό σκέλος, η Hotelia με περίπου 50 συμμετοχές. Η συγκεκριμένη έκθεση, τις δύο προηγούμενες χρονιές, ήταν κάτω από τη Philoxenia.

H φετινή Philoxenia, ζει το ....καλοκαίρι του ελληνικού τουρισμού. Αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι πριν δύο χρόνια, είχε καλυφθεί με συμμετοχές μόνο ένα περίπτερο και σχεδόν το 1/4 του «13». Ο τουρισμός, κατά τη τελευταία διετία, απέδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει έναν από τους λίγους κλάδους που θα στηρίξουν την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας, ενώ η κρίση έκανε φορείς, τουριστικούς και αυτοδιοικητικούς, να βγούνε δυναμικά στην αγορά, προβάλλοντας, μέσα και από κλαδικές εκθέσεις, το τουριστικό προϊόν.