Skip to main content

Η ανακεφαλαιοποίηση ξεκλειδώνει μεγάλα επιχειρηματικά projects

Η ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών φαίνεται πως λειτουργεί ως αφετηρία για την εκπόνηση μεγάλων projects.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, όπως και αν έγινε, μπορεί, υπό κανονικές συνθήκες, να λειτουργήσει ως αφετηρία για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας.

Κι αυτό γιατί, έχοντας λύσει το κεφαλαιακό τους πρόβλημα, μπορούν να συμβάλουν στην αναδιάρθρωση ολόκληρων κλάδων του επιχειρείν. Ακόμα και των πιο προβληματικών, υπό την αίρεση βεβαίως ότι οι εταιρείες, στις οποίες θα γίνει focus, θα έχουν τις κατάλληλες προοπτικές.

Ήδη, όπως πληροφορείται η Voria.gr, δύο μεγάλα projects που θα αφορούν στην αναδιάρθρωση γνωστών εταιρειών από τον κλάδο των τροφίμων, αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα. Οι σχετικές προετοιμασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ έχουν βρεθεί και τα ξένα funds, που θα βάλουν «ζεστό χρήμα» και στις δύο περιπτώσεις. Όπως επισημαίνεται από πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν, πρόκειται για πολύ γνωστά ονόματα του κλάδου, οι οποίες θα αποκτήσουν έτσι το απαραίτητο "ζεστό χρήμα", για να πάνε παρακάτω.

Στο μεταξύ, άλλη τράπεζα, όπως πληροφορούμαστε, έχει στα σκαριά ανάλογα projects από το κομμάτι των ξενοδοχείων και του τουρισμού ευρύτερα. Αφορούν στην λειτουργία 5άστερων και 6άστερων νέων μονάδων, με τη συνδρομή μεγάλων γνωστών ονομάτων του χώρου, από το εξωτερικό (τόσο σε επίπεδο funding, όσο και σε επίπεδο μάνατζμεντ των νέων ξενοδοχείων).

Τέλος, υπό συζήτηση βρίσκονται και ένα – δύο καλά projects από το χώρο του real estate, ενώ από το κομμάτι των αναδιαρθρώσεων «κάτι» επιτέλους κινείται και στο κομμάτι των ιχθυοκαλλιεργειών.