Skip to main content

Πιερία και Πέλλα επισκέπτεται αυτήν την εβδομάδα ο Μητσοτάκης

Σκοπιανό, ενδοκυβερνητικές διαφωνίες, εκλογική εγρήγορση και επικοινωνία του προγράμματος της ΝΔ στην ατζέντα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Από δύο νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας αρχίζει τις φετινές περιοδείες του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, για το 2018, που γι' ακόμη μια φορά θεωρείται εκλογικό έτος για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την Πιερία και την Πέλλα.

Το στοίχημα του προέδρου της ΝΔ, είναι να πείσει πως η Νέα Δημοκρατία έχει αλλάξει και πλέον έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα σε όλους τους τομείς, το οποίο πρέπει να παρουσιαστεί και να αναλυθεί στους πολίτες, ως η μόνη εναλλακτική πρόταση για ουσιαστική έξοδο από την κρίση και για πραγματική ανάπτυξη.

Γι' αυτό και ο προγραμματισμός που γίνεται, σύμφωνα με κεντρικά στελέχη της ΝΔ, είναι να παρουσιάσει τα κεντρικά χαρακτηριστικά του προγράμματος ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε όλους τους νομούς και στη συνέχεια τη σκυτάλη να αναλάβουν οι γραμματείς, τομεάρχες και άλλα στελέχη του κομματικού μηχανισμού, οι βουλευτές και τα τοπικά στελέχη ώστε να κρατήσουν ζεστό το ενδιαφέρον και ανοιχτή μια αμφίδρομη επικοινωνία κοινωνίας – κόμματος, μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης θεωρείται βέβαιο ότι θα ερωτηθεί και θα δώσει τις δικές του απαντήσεις στους δυο νομούς της Μακεδονίας για το σκοπιανό και τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις. Αφενός ο πρόεδρος της ΝΔ θα επενδύσει στο μότο του κόμματος μετά το Βουκουρέστι, το 2008, και τον Κώστα Καραμανλή, κάτι όμως που προβληματίζει πολλά στελέχη, τα οποία θεωρούν ότι αυτή είναι η μίνιμουμ των διεκδικήσεων και πως η ΝΔ θα έπρεπε να ανεβάσει τον πήχη πιο ψηλά.

Αφετέρου, με αφορμή την καλά «κρυμμένη κάτω από το χαλί» διαφωνία των δυο κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για το θέμα της ονομασίας του γειτονικού κράτους, ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να φέρει στο φως τη διγλωσσία των εταίρων και να καταδείξει ότι αυτό που τους δένει είναι μόνο η καρέκλα της εξουσίας, στην οποία έχουν γαντζωθεί.

Παράλληλα, στην περιοδεία του ο κ. Μητσοτάκης έχει προγραμματίσει συγκεκριμένες εμφανίσεις, σε χώρους όπου μπορεί να έρθει σε επαφή με πολίτες, στην καθημερινότητά τους κι όχι «στημένες» παρουσίες σε κλειστά... ραντεβού. Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα προβλέπεται να επισκεφτεί όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές, οικισμούς, χωριά και πόλεις των δυο νομών την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.

Την Τετάρτη ο κ. Μητσοτάκης θα περιοδεύσει στην Πιερία, επισκεπτόμενος το Αιγίνιο, τον Κολινδρό, το κέντρο της Κατερίνης (πλατεία), τη Βροντού, τον Αγ. Σπυρίδωνα, την Καρύτσα και την περιοχή του Ολύμπου (Πριόνια, Λιτόχωρο). Η τελευταία συνάντησή του θα είναι με κομματικά στελέχη στο Cavo Olympo.

Την Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται την Πέλλα. Αρχίζει από Γιαννιτσά (στην κεντρική αγορά) και ακολούθως επισκέπτεται Έδεσσα, Καρυώτισσα, Αριδαία, Προμάχους, Σωσάνδρα, Λουτράκι, Σκύδρα, Μαυροβούνι, Κρύα Βρύση και κλείνει την περιοδεία του με τη συνάντηση με τα κομματικά στελέχη του νομού και πάλι στα Γιαννιτσά (ξενοδοχείο «Πέλλα»).