Skip to main content

Αναστολή πώλησης εισιτηρίων σε Έλληνες πράκτορες από 24 αεροπορικές

Στην αναστολή του δικαιώματος πώλησης εισιτηρίων σε ελληνικά πρακτορεία ταξιδίων προχώρησαν, μέχρι στιγμής, 24 αεροπορικές εταιρείες.

Στην αναστολή του δικαιώματος πώλησης εισιτηρίων σε ελληνικά πρακτορεία ταξιδίων προχώρησαν, μέχρι στιγμής, 24 αεροπορικές εταιρείες λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας στην χώρα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την «Emirates» η οποία πλέον δέχεται κρατήσεις εισιτηρίων και πληρωμές μόνο με μετρητά.

Αεροπορικές όπως η British Airways, η Iberia, η Lufthansa, η Swiss Air και η Austrian Airlines είναι μεταξύ των εταιρειών που αποφάσισαν πως οι κρατήσεις των εισιτηρίων θα μπορούν να γίνονται μόνο με πιστωτικές κάρτες και μόνο μέσω του ειδικού συστήματος GDS.

Μετά την Turkish Airlines, η οποία ανακοίνωσε πως σταματά να δέχεται κρατήσεις από τα ελληνικά ταξιδιωτικά πρακτορεία, άλλες πέντε εταιρείες κινήθηκαν σχεδόν στην ίδια κατεύθυνση.

Τόσο η British Airlines όσο και η Iberia, με επιστολή τους στα ταξιδιωτικά πρακτορεία με τα οποία συνεργάζονται στη χώρα μας, ανακοίνωσαν ότι πλέον θα δέχονται κρατήσεις αλλά μόνο με τη χρήση πιστωτικών καρτών των πρακτορείων μέσω του συστήματος GDS.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία εισιτηρίων δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια ώστε να εξυπηρετεί τραπεζικούς λογαριασμούς των ξένων εταιριών στις περισσότερες χώρες του κόσμου, αλλά αφορά μόνο τους επαγγελματίες.

Πλέον κανείς ιδιώτης δεν θα μπορεί να κάνει χρήση της πιστωτικής του κάρτας για να κλείσει εισιτήρια μέσω ίντερνετ, ενώ εκτός από την επιστολή των παραπάνω εταιρειών, σε τηλεφωνική ενημέρωση με την ίδια απόφαση προχώρησαν οι Lufthansa, Swiss Air και Austrian Airlines.

Η λίστα των αεροπορικών εταιρειών είναι η ακόλουθη:

UL - SRI LANKAN AIRWAYS
CI – CHINA AIRWAYS
ZI – AIGLE AZUR AIRLINES
DT – ANGOLA AILRINES
AT – ROYAL AIR MAROC
8Q – ONUR AIR
GA - GARUDA
SW - AIR NAMIMBIA
KK - ATLASJET
SZ - AIRCOMPANY
CZ – CHINA SOUTHERN
EK – EMIRATES
U6 - URAL AIRLINES
KC - AIR ASTANA
VN - VIETNAM AIRLINES
VS - VIRGIN ATLANTIC
PC - PEGASUS AIRLINES
UN - TRANSAERO AIRLINES
UT - UTAIR AVIATION
HY - UZBEKISTAN AIRWAY
TX - AIR CARAIBES
QR - QATAR
BT - AIR BALTIC
S7 - SIBERIA
NZ - AIR NEW ZEALAND
TS - AIR TRANSAT
SB - AIR CALEDONIE
TK - TURKISH AIRLINES
QF - QANTAS