Skip to main content

Ποιες υψηλές επισκέψεις γίνονται στην Ελλάδα και γιατί

Και ξαφνικά, η Ελλάδα περνά από την ιδιότυπη διεθνή απομόνωση στο... επίκεντρο. Κι αυτό γιατί κόσμος πάει και έρχεται στην χώρα μας.

Και ξαφνικά, η Ελλάδα περνά από την ιδιότυπη διεθνή απομόνωση στο... επίκεντρο.  Κι αυτό γιατί κόσμος πάει και έρχεται στην χώρα μας το τελευταίο διάστημα. Προσέξτε:

1. Στη χώρα μας θα βρίσκεται, ως γνωστόν, σε λίγη ώρα από τώρα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, για το μεταναστευτικό ζήτημα
2. Την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται στην Αθήνα, προσκεκλημένος του ΣΕΒ, ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, εκτός σοβαρού απροόπτου (και με διαφορά λίγων ωρών από το ταξίδι του στη Μόσχα)
3. Αρχές Ιουλίου θα είναι εδώ ο Γερμανός αντικαγκελάριος, Ζίγκμουντ Γκάμπριελ (συνοδευόμενος, μάλιστα και από Γερμανούς επιχειρηματίες, για ευνόητους λόγους)

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές μέρες ήταν στην Ελλάδα ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μάνουελ Βαλς, έστω χωρίς τη συνοδεία επιχειρηματιών, ενώ δεν αποκλείεται στο παρασκήνιο να πρετοιμασθεί και μια επίσκεψη του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ρέντσι.

Η προσπάθεια αναβίωσης της ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς, σε αυτή την φάση, ευνοεί την ελληνική κυβέρνηση, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται πρόσωπο – κλειδί σε αυτό το χώρο ευρωπαικά.

Ήδη, στο παρασκήνιο αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.