Skip to main content

Πηγές ΥΠΟΙΚ: Άλλο ένα βήμα για την έξοδο από την κρίση

Πώς σχολιάζουν πηγές του ΥΠΟΙΚ και του Μαξίμου την απόφαση Κομισιόν να συστήσει την άρση της διαδικασίας ελέγχου υπερβολικού ελλείμματος

Ως άλλο ένα βήμα προς την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην ομαλότητα χαρακτηρίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών την απόφαση της Κομισιόν να συστήσει την άρση της διαδικασίας ελέγχου υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα, μετά το κλείσιμο της β' αξιολόγησης στις 15 Ιουνίου και την εκταμίευση της δόσης.

«Η Ελλάδα γυρνά σελίδα και η κυβέρνηση εισέρχεται με σταθερό βηματισμό στο κεφάλαιο της υλοποίησης ενός σχεδίου κοινωνικά δίκαιης και οικονομικά βιώσιμης ανάπτυξης», καταλήγουν παράγοντες του υπουργείου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, το Μαξίμου τονίζει ότι «σε πείσμα των καταστροφολόγων της ΝΔ καθώς και μερίδας του Τύπου, επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι η ελληνική οικονομία επιστρέφει με σταθερά βήματα στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, αποκαθιστά την εμπιστοσύνη που χάθηκε από τις επιλογές που έφεραν τη χώρα στο χείλος της κατάρρευσης το 2010 και ανακτά το χαμένος έδαφος της πενταετίας 2010 – 2015. Η κυβέρνηση συνεχίζει με προσήλωση την πορεία για την οριστική έξοδο από το πρόγραμμα προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018».