Skip to main content

Ποιοι αγοράζουν σήμερα στην Ελλάδα για να πουλήσουν μετά ακριβότερα

Η χώρα μετατρέπεται σε «χώρα των ευκαιριών» κυρίως για τα ξένα funds, που αρέσκονται στο να αγοράζουν συνήθως φθηνά και να πουλάνε αργότερα ακριβά

Αργά αλλά σταθερά, η Ελλάδα μετατρέπεται σε «χώρα των ευκαιριών» κυρίως για τα ξένα funds, που αρέσκονται στο να αγοράζουν συνήθως φθηνά, αξιοποιώντας ευκαιρίες και να πουλάνε αργότερα ακριβά. Τα σχετικά παραδείγματα, ιδιαίτερο τον τελευταίο καιρό, είναι πάμπολλα και συνεχώς αυξάνουν.

Τελευταίος κρίκος στη σχετική αλυσίδα είναι η περίπτωση του Brevan Howard Asset Management, το οποίο ετοιμάζει δύο funds τα οποία θα εστιάζουν στην Ελλάδα, «στοιχηματίζοντας» στην ανάκαμψη μιας οικονομίας που έχει διαλυθεί από σχεδόν μία δεκαετία κρίσης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και το διεθνές πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του. Τα προϊόντα του hedge fund, τα οποία θα επενδύουν σε ακίνητα και μετοχές, θα τα διαχειρίζεται ο ιδρυτικός εταίρος του Brevan Howard, Trifon Natsis, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Στο μεταξύ, όσοι ξέρουν λένε ότι για να μην «κατέβηκε» στο διαγωνισμό για την αγορά των δανείων της Euromedicaτο fund CVC σημαίνει ότι ο νικητής της διαδικασίας (Farallon Capital) έδωσε «υποφερτές» τιμές. Γιατί το CVC μάλλον «δουλεύει» μόνο distressed. Κάτι ανάλογο ωστόσο συμβαίνει και σε πολλές ακόμα από τις περιπτώσεις, που σχεδόν σε καθημερινή βάση βλέπουν το φως της δημοσιότητας υπό τη σκέπη των νέων «αγοραπωλησιών», σε διάφορους κλάδους της επιχειρηματικότητας.