Skip to main content

Ποινικές Διώξεις στο Δήμο Ευόσμου-Κορδελιού για παραλαβή ατελούς έργου

Το έργο απεντάχθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έκρινε ότι κακώς παρελήφθη και ζήτησε πίσω τα χρήματα που καταβλήθηκαν.

Με παραγγελία του εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς Αχιλλέα Ζήση ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος μελών δημοτικού συμβουλίου, επιτροπών παραλαβής και τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Κορδελιού - Εύοσμου που φέρονται ότι συνέβαλαν στην παραλαβή έργου με ατέλειες.

Κατηγορούνται για απιστία και άμεση συνέργεια στην απιστία. Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή για τη διενέργεια τακτικής ανάκρισης και τη λήψη απολογιών.

Η υπόθεση αφορά έργο ανάπλασης της οδού Επτανήσου, προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, που ανάλαβε να κατασκευάσει ιδιωτική εταιρεία.Το 2003 ξεκίνησε σε επίπεδο μελετών και φαινόταν ότι παραδόθηκε, το 2008, ενώ υπήρχαν ατέλειες (δεν είχε κιγκλιδώματα κ.α), σύμφωνα με τη δικογραφία.

Το έργο απεντάχθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έκρινε ότι κακώς παρελήφθη και ζήτησε πίσω τα χρήματα που καταβλήθηκαν. Ο εργολάβος είχε ήδη πληρωθεί και τελικά ο δήμος υποχρεώθηκε να επιστρέψει τα χρήματα το 2016, με σχετική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης.