Skip to main content

Μπουτάρης: Πιο παραδοσιακά Χριστούγεννα, πιο εντυπωσιακά πυροτεχνήματα

Η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 20.30, όπου θα ανάψουν τα χιλιάδες λαμπόνια στο έλατο 18 μέτρων

Πιο εντυπωσιακό και μεγαλύτερης διάρκειας αναμένεται να είναι φέτος το show πυροτεχνημάτων που θα πραγματοποιηθεί για την υποδοχή του 2019 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το φαντασμαγορικό υπερθέαμα πυροτεχνημάτων, το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς των δύο προηγούμενων ετών, αποτελεί και φέτος χορηγία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ). Φέτος, όπως γνωστοποιήθηκε από το ΕΒΕΘ θα δώσει περισσότερα χρήματα προκειμένου να γίνει πιο εντυπωσιακό το show.

Σταδιακά η Θεσσαλονίκη βάζει τα γιορτινά της, ενώ ήδη έχει τοποθετηθεί το μεγάλο έλατο στην πλατεία Αριστοτέλους όπως και τα τέσσερα σπιτάκια μεταξύ των οποίων και του Άγιου Βασίλης. Δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο θα στηθεί φέτος, μετά από αίτημα του ίδιου του δημάρχου, και μια φάτνη, ενώ θα υπάρχει και ένα μεγάλο καρουζέλ και ένα παιδικό τρενάκι.

Όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το σκεπτικό για φέτος ήταν να γίνει ο εορτασμός των Χριστουγέννων πιο παραδοσιακά και πιο φωτεινά.

«Ο εορταστικός μήνας έχει γίνει με ένα σκεπτικό, να γίνει όσο πιο παραδοσιακά μπορούμε. Η πόλη φωτίζεται με παλιό και νεότερο φωτισμό, ενώ καλέσαμε και τα καταστήματα να συμμετέχουν φωτίζοντας. Το φως είναι αυτό που δίνει την εορταστική ατμόσφαιρα», είπε χαρακτηριστικά.

Η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 20.30, όπου θα ανάψουν τα χιλιάδες λαμπόνια στο έλατο 18 μέτρων, καθώς και στα δέντρα που είναι πέριξ της πλατείας Αριστοτέλους. Μετά το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα ακολουθήσει συναυλία με τον τραγουδιστή Γιώργο Σαμπάνη.

Συντονιστής του εορταστικών εκδηλώνουν και του στολισμού της πόλης είναι ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Σπύρου Πέγκα.

«Είναι πολύ σημαντικό για μας να κατέβει ο κόσμος στο ιστορικό κέντρο, να δουλέψουν τα καταστήματα και να είναι όλοι πανευτυχείς», υπογράμμισε ο κ. Μπαρμπουνάκης. Από την πλευρά του ο κ. Πέγκας επισήμανε ότι «οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις φέτος πραγματοποιούνται σε συνεργασία με πολλούς φορείς της πόλης».

Τις δράσεις του δήμου στηρίζει και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει αναλάβει μεταξύ άλλων την προώθηση του εγχειρήματος. «Στόχο είναι μέσα από τις εκδηλώσεις να ξεφύγουμε από τη μιζέρια έστω και ψυχολογικά», σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του ΟΤΘ Βούλα Πατουλίδου. Στο πλευρό του δήμου και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου, με τον Χρήστο Νικολόπουλο να σημειώνει ότι με αυτές τις δράσεις ωφελείται η κίνηση στην αγορά και δημιουργείται καλύτερη ψυχολογία.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα από τις 29 Νοεμβρίου 2018 έως τις 6 Ιανουαρίου του 2019. Την παραμονή των Χριστουγέννων η κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης θα πλημμυρίσει με τις μουσικές από τις 17.30 έως τις 23.00 με συγκροτήματα της πόλης, ενώ η αλλαγή του χρόνου θα πραγματοποιηθεί με το συγκρότημα «Μπλε» και τον Μύρωνα Στρατή.

Εκτός από τον άξονα της Αριστοτέλους εορταστικός διάκοσμος έχει ήδη τοποθετηθεί σε πολλά σημεία της πόλης. Μεταξύ αυτών ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας με τον μπλε ουρανό, το πεφταστέρι απέναντι από τον Λευκό Πύργο, οι φωτιζόμενοι κύκλοι στη Μητροπόλεως, ενώ νέες γιρλάντες τοποθετούνται στην οδό Τσιμισκή. Για πρώτη φορά φωτισμός τοποθετείται και στην οδό Εγνατία, ενώ έχουν ήδη φωταγωγηθεί οι ιστοί της Λεωφόρου Νίκης, όπως επίσης και ο δρόμος μπροστά στο Βασιλικό Θέατρο.

Φωτίζονται οι γερανοί της Αττικό Μετρό

Στο πλαίσιο των δράσεων και φέτος θα φωτιστούν οι γερανοί της Αττικό Μετρό. Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος, τα φώτα στους γερανούς, που βρίσκονται στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας και στο εργοτάξιο στο Πανεπιστήμιο, θα ανάψουν την Πέμπτη στις 18.00 λίγη ώρα πριν την κεντρική εκδήλωση του δήμου στην πλατεία Αριστοτέλους.

Περίπτερο της Αστυνομίας στην Αριστοτέλους

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα στηθεί στην Αριστοτέλους ένα περίπτερο της Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων και μετά από έγκριση από την Αστυνομική Διεύθυνσης. «Θα είναι ένα περίπτερο, «Στηρίζουμε την Αστυνομία». Έχουμε κάνει πολλές συναντήσεις και με την Αστυνομική Διεύθυνση και με τους αστυνομικούς υπαλλήλους. Θέλουμε να ξεκινήσουμε μια δράση, η οποία θα πάει και στα σχολεία, προκειμένου να στηρίξουμε και να αγαπήσουμε το έργο της αστυνομίας», τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως ανέφερε, «υπάρχει μια γενικότερη αντίδραση σε ότι έχει να κάνει με την αστυνομία». «Το «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», δεν είναι τυχαίο, αλλά δεν είναι και καλό.  Δεν είπαμε να γίνουμε Λονδίνο αλλά τουλάχιστον γι΄ αυτά τα νέα παιδιά στην Αστυνομία τα οποία είναι και μορφωμένα και ευαίσθητα, πρέπει να αποκαταστήσουμε την καλύτερη σχέση της κοινωνίας με την Αστυνομία. Εμείς θα το προσπαθήσουμε», τόνισε.

Χαιρέτισε την συγκεκριμένη δράση η κ. Πατουλίδου, η οποία σημείωσε ότι «οι αστυνομικοί είναι δικά μας παιδιά και δεν πρέπει να τα βρίζουμε και να τα κλοτσάμε». «Κάθε φορά που ζοριζόμαστε, τους φωνάζουμε, οπότε δεν γίνεται να τα βρίζουμε, γιατί είναι σαν να είναι δύο αδέρφια που βγάζει ο ένας τα μάτια του άλλου».