Skip to main content

Ποιο ήταν το καλύτερο πρωταπριλιάτικο της κυβέρνησης

Το καλύτερο πρωταπριλιάτικο της κυβέρνησης, η τουρκική ρητορική επί των Ιμίων και το πρώτο μεταπολεμικό ΌΧΙ των Ελλήνων...

Έγραψε εχθές η Voria.gr, ότι θα αποτελέσει έκπληξη πρώτης γραμμής εάν βρεθεί έστω ένας από την κυβέρνηση ή από την ΕΥΑΘ Α.Ε. ο οποίος θα αναλάβει την ευθύνη για όσα συνέβησαν στην πόλη την τελευταία εβδομάδα και θα υποβάλλει την παραίτησή του.

Έλα τώρα… Όταν ένας Αριστερός έχει "ηθικό πλεονέκτημα" δεν τον αγγίζει καμιά ευθύνη για να παραιτηθεί. Αυτές είναι συνήθειες των μπουρζουάδων. [Τα λέω καλά Τριαντάφυλλε; Όταν κάνω λάθος να μου το λες, για να διορθώνομαι].

Το καλύτερο πρωταπριλιάτικο της κυβέρνησης, το είπε η Γεροβασίλη: «Αποκομματικοποιούμε τη Δημόσια Διοίκηση». Πρέπει να ομολογήσουμε πως έχουν χιούμορ. Αν είχαν και αίσθηση της πραγματικότητας, ωραία θα ήταν, αλλά…

Ως φόρο τιμής στους ήρωες… Την 1η Απριλίου 1955 άρχισε δράση η ΕΟΚΑ και κυκλοφόρησε η πρώτη προκήρυξη του Διγενή: «Με την βοήθειαν του Θεού, με πίστινεις τον τίμιον αγώνα μας, με την συμπαράστασιν ολοκλήρου του Ελληνισμού και με την βοήθειαν των Κυπρίων, αναλαμβάνομεν τον αγώνα διά την αποτίναξιν του αγγλικού ζυγού».

Φυσικά και οι πολιτικοί μας ξέχασαν να μνημονεύσουν το πρώτο μεταπολεμικό ΟΧΙ των Ελλήνων. [Το δεύτερο μεγάλο ΟΧΙ ήρθε πάλι από Κύπριο, στο Σχέδιο Ανάν, που υποστήριζε μετά πάθους ο Κοτζιάς]. Δεν πρέπει να γίνεται λόγος για εθνικές στιγμές ούτε για ήρωες. Η εποχή μας είναι εποχή των αστράτευτων, των λουφαδόρων και τωναντιρρησιών συνείδησης. Στο κάτω-κάτω, τους ήρωες ποιος τους είπε να γίνουν ήρωες; Πήραν την άδεια από τον Καρανίκα;

Δεν προκαλεί έκπληξη: Δημοσιογράφος πρωινάδικου ρώτησε ποια είναι η ΕΟΚΑ!

Μίλησαν όμως οι πολιτικοί μας για την Έξοδο του Μεσολογγίου. Με τις συνήθεις αναφορές για ενότητα, για την οποία δεν κάνουν το παραμικρό. Απεναντίας. Την Έξοδο, την ταύτισαν ορισμένοι και με την έξοδο από το Μνημόνιο. Όπως είχε κάνει οΤσίπρας, ταυτίζοντας την Εθνεγερσία του 1821 με την κομμουνιστική επανάσταση της Κούβας. Εγώ, για να απαλλαχτώ από τα μπλα-μπλα προτίμησα την έξοδο προς Χαλκιδική. Τουλάχιστον εκεί έχουν νερό.

Τόσκας για "Combat 18": «Ούτε βήμα πίσω με την ακροδεξιά τρομοκρατία». Σωστό, και το επικροτώ. Αλλά, για την αριστερή τρομοκρατία, ούτε λόγος. Τι να πει, αφού παραμένει υπουργός χάρη στην ανοχή που δείχνει; Πάντως, είναι απίστευτος ο υπουργός μας. Δεν νομίζω να ξαναβρέθηκε ποτέ σ’ αυτό το υπουργείο άλλος παρόμοιος. Γράφει ιστορία. [Να δεις, που με την αποχώρησή του, θα του απονείμουν τιμητική πλακέτα οι κουκουλοφόροι].

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την κυριαρχία της Τουρκίας επί των Ιμίων», ήταν η ασυνήθιστη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ. Μέχρι τώρα ανέφερε ότι η Άγκυρα δεν θα αποδεχθεί κανένα «τετελεσμένο γεγονός...ως προς τους γεωγραφικούς σχηματισμούς του Αιγαίου Πελάγους, των οποίων το νομικό καθεστώς αμφισβητείται».

Τώρα μιλά για πρώτη φορά για τουρκική κυριαρχία. Πάντως, ενώ στον ελληνικό Τύπο δόθηκε έκταση στην διαφοροποίηση αυτή, στον τουρκικό Τύπο δεν υπάρχει αναφορά. Κάποια Υπηρεσία φαίνεται ότι μάζεψε την είδηση. Θα δούμε.

Άλλαξαν οι ώρες κοινής ησυχίας από 1η Απριλίου και μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο, λέγει το υπουργείο. Δηλαδή, ίσχυαν και θα ισχύουν και στο μέλλον ώρες κοινής ησυχίας; Σε ποια χώρα; Στην Ελλάδα πάντως, δεν έγινε αντιληπτό.